«Stiilipäevikus» toodi välja tulevase raamatupidaja kelmikas pool

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marin enne stiilimuutust.
Marin enne stiilimuutust. Foto: Sven Tupits/Fotogeen/TV3

9. detsembri TV3 «Stiilipäevikus» valiti muutujaks juhuslik kaubanduskeskuse külastaja Marin, kes oli eksperimendiga kohe ka nõus.

Tagasihoidliku välimusega 22-aastane Marin õpib majanduskoolis raamatupidajaks ning tema riietekapist leidis saatejuht Anu Saagim hulganisti värvikaid pluuse ja toppe, ent mitte ühtegi kleiti.

Oma eriala stereotüübist lähtuvalt rõivastub Marin tagasihoidlikult, on tasane ega tiku välimusega esile, näiteks meiki ei kasuta üldse. Sõbranna ja toakaaslane leidis, et Marini üldilmel pole midagi viga, ent olles näinud teda meigituna, teadis rääkida, et Marin näeb meigiga väga ilus välja.

Omavahel konsulteerides võtsid stilist Ženja Fokin ja saatejuht Anu Saagim eesmärgiks anda Marinile veidi särtsu juurde, tuues esile tema kelmikust ja naiselikku poolt. Sellest lähtuvalt pakkus Fokin välja, et inspiratsiooniks võetakse Saagim.

«Eesti inimene ikka tahab välja näha nagu Anu Saagim, sama glamuurne,» põhjendas ta. Ning just saagimilike kleidikeste proovimisega muutumist ka alustati.

Saates tähelepandud moenõu:

Kleit. Kleit on väga naiselik ese ja soovitatav pidude hooajal, sestap pühendas Fokin saate alguse just erinevate kleitide proovimiseks, roosadest pidulike ja läikivate mustade kleitideni. Marini lemmikuks osutus kohe esimene, vanaroosa volangidega kleidike, sobitatuna piduliku, ent soliidse väikese musta käekotiga.

Vöö. Nõu, mida kuuleb igas «Stiilipäevikus», on vööga talje esile toomine. Nõnda passis stilist selleski saates kunstkarusnahkse noortepärase jaki peale vöö, mis pihakohta ekstra rõhutas. Komplekti juurde sobitas Fokin suuri kotte, konjakikarva ja halli. Kelmikust lisas komplektile kaabu ning julged punaste kõrgete kontsade ja platvormtallaga mustad kingad.

Kingad. Pidude hooaja lähenedes peatus Ženja Fokin eriti kõrgete kontsadega kingadel, mille kandmise tegid mugavamaks aga platvormtallad, viies kinga jalaga proportsiooni, hoolimata kõrgest kontsast. Oma lemmikutena märkis Fokin ära mustad kingad ja poolsaapad, kuna neil tulevat detailirohkus paremini välja.

Kotid ja Chanel. Eelkõige just kottidel täheldas Fokin mõjutusi Chaneli viimasest kollektsioonist: tepitud kotid, suured ja silmapaistvad dekoratsioonid, nii et ainuüksi taoline ridikül lihtsale riietusele hoopis uue näo annab.

Aksessuaarid. Aksessuaare valis Fokin Expressionist, peatudes alustuseks uhketel helklevatel kõrvarõngastel, mida ta nimetas «Võta paljaks-võta paljaks!» kõrvarõngasteks. Marini jaoks valis ta kokku ehteid, mis tooksid põhirõhu kaela juurde. Lõpptulemuses võis täheldada kaelas karukese-ehet, koti küljes M-initsiaali ning kõrvas noorte seas poppe pealuid.

Soeng. Kuna tegemist malbe ja tagasihoidliku neiuga, kes on kui musternäidis raamatupidajast, nagu Fokin ütles, võeti eesmärgiks tuua esile elulisust ja vahest ka veidi agressiivsust. «Kui on vaikne raamatupidaja, siis teeme rokkstaari seekord?» küsis juuksur Liisi Lõhmus. Juuksed said tumedamat tooni juurde.

Peomeik. Fokin seadis peamiseks ülesandeks näidata, kuidas koduste vahenditega pidulik meik saada peole või muudele koosviibimistele minekuks. Meikar Loore Härmat nimetas kõige olulisemaks jumestuskreemi. Silmameigi juures on tema sõnul trendikas kasutada särasid ning Marini peal kasutas ta Art Deco säralainerit.

«Kui peomeiki teha ja sära kasutada, siis ei tohi seda kõike väga palju olla, pigem rõhutada üht asja,» soovitas ta. Marini puhul võeti selleks keskmeks just silmad. Meikimisel kasutati mineraalmeiki, mis nahale leebem.


Marini sõbrad jäid muutusega väga rahule, üksnes üks kaubanduskeskuse külastajaist leidis, et sädelusega on üle pingutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles