Värske uuring tõestas, et enesekindlad naised kulutavad vähem aega enda sättimisele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti viidi läbi uuring, mille eesmärgiks oli välja selgitada, millised on inimeste hommikused rituaalid, et end päevaks valmis sättida. Uuringus osales umbes 2000 inimest vanuses 13-64 ja sellest paljastus nii mõndagi põnevat.

Näiteks selgus, et mida kauem kulub inimesel hommikul sättimisele aega, seda tõenäolisemalt on tal negatiivsed tunded oma välimuse suhtes. Need osalejad, kellel kulus hommikul kõige vähem aega sättimisele, olid ka kõige enesekindlamad, kirjutab Glamour.

Tavalisel naisel kulub keskmiselt 22,5 minutit, et end hommikul valmis seada. Seda numbrit analüüsides järeldasid teadlased, et neil naistel on neutraalne või negatiivne hoiak oma keha suhtes. Naistel, kes suhtusid oma kehasse positiivselt, kulus sättimisele maksimaalselt 18 minutit. Kõige rohkem kulutavad hommikul sättimisele aega naised, kes kord vihkavad, kord armastavad oma keha (umbes 26 minutit).

Sarnased erinevusi täheldati ka meeste puhul. Oma kehasse positiivselt suhtuvad mehed kulutasid sättimisele hommikuti umbes 15 minutit; negatiivse hoiakuga meestel kulus üle 23 minuti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles