«Stiilipäevik» muutis lihtsa lastekoduneiu tõeliseks daamiks

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastasia enne muutumist.
Anastasia enne muutumist. Foto: TV3

2. detsembri TV3 saate «Stiilipäevik» muutujaks oli 17-aastane Haiba lastekodus elav Anastasia, kel erinevaid naiselikke aksessuaare palju, ent rõivavalik kesine.

Vanima lapsena on Anastasia oma noorematele õdedele ja vennale ka vanemlikuks toeks. Riietusele neiu rõhku ei pane, igapäevarõivaks on T-särgid, pusad-pluusid ja teksad, tossud ja saapad. Riideid tuuakse abi korras lastekodule.

Anastasia riidekapiga tutvudes leidis saatejuht Anu Saagim oma üllatuseks aga rikkaliku valiku käekotte ning šikke kõrgekontsalisi saapaid. Palju leidus neiul ka meigitarbeid, mida ta pidavat õe sõnul agaralt kasutama enne poisiga kohtumist.

«Tal võiks seljas olla seelik, saapad,» arvas õde Inga. Anastasia ise tunnistas samuti, et sooviks veidi naiselikumaks saada. Vastuolu aksessuaaride ja rõivastuse vahel asuski stilist Ženja Fokin lahendama. «Seekord on eesmärk natuke üllak kui tavaliselt,» leidis ta.

Jagame saates tähele pandud nippe:

Smartcasual. Algatuseks miksis Fokin kokku pidulikku ja poolpidulikku. Anastasia sai jalga hallid põlvekaunistusõmblustega teksad, sära andmas karukesega kaunistusega fuksiaroosa lühikesevarrukalise kudumi. Kudumi all kantud pikavarrukalise pluusi varrukad sättis Fokin kelmikalt üles, kuna pikk varrukas pidavat rangelt mõjuma.

Pesu. Pesupoes seekord ei peatutud, ent üsna tavapäraselt olid stilistil kaasas rõivaste alla pistmiseks kõrge pihaga trimmivad aluspüksid.

Pidulik rõivas. Piduliku komplektina proovis stilist Anastasiale selga musti pidulikke pükse ja nende peale kirgast punast pluusi, mis andvat üldises toonis värskust juurde. Samuti peatus Fokin põgusalt ühel valgel pluusil, mille krael paela detail.

Kingad. Kuna lähenemas on pidude aeg, siis soovitas Fokin hõbedaseid helklevaid kingi ja ka tumedamaid üleni litrilisi peokingi, mis koos kena kaunistusega väikese ridiküliga muudavad lihtsa musta kleidikese pidulikuks.

Trendihulludele soovitas Fokin teksaimitatsiooni ja mustade ribadega kaunistatud poolsaapad, mis tema hinnangul kitsaste teksade juurde eriti hästi sobivad.

Mantel. Riietumiste lõpuks proovis stilist Anastasiale selga Ivo Nikkolo taljesse töödeldud mantlit, kuhu juurde sättis kauni ja särava prossi, mis muudab üldilme elavamaks ja värskemaks.

Baltika kvartalis saate muutujate riietades peatus Ženja Fokin pikalt ka leiuosakonna juures, soovitades endale aega võtta ning eelarvamused maha suruda. Ta soovitas otsida ka neilt riiulitelt rõivaid, kuna allahindluslettidelt võib tema sõnul leida suurepäraseid asju suurepäraste hindadega. Ka saates proovis ta muutujale pidulikke musti pükse just sealt selga.

Aksessuaarid. «Üldise imidži puhul peame valima mingi keskme, käte ümber midagi või siis efektsed statement'iga kõrvarõngad,» jutustas Fokin aksessuaare valides. Ta märkis, et kui on tugevamad käed, siis ei tohi laiu käevõrusid valida, samas kui õrnad ja peenikesed käeehted annavad visuaalset kergust juurde.

Meik. Jumestaja Loore Härmat pani rõhu kergele jumestusele, kasutades mineraalset jumestuskreemi, mis nahale kergem. Eesmärgiks oli jätta võimalikult eakohane nooruslik ja naturaalne jume, ent samas selline, mis kogu päeva vastu peaks.

Jumestuskreemi kandes märkis ta ära, et pintsliga seda kandes jääb kreem ühtlasemalt ja õhukesemalt, püsides samas hästi peal, lisaks on võimalik probleemsemates kohtades kreemi rohkem tupsutada, nii et peitepulka pole vajagi.

Soeng. Juuksur Liisi Lõhmus võttis plaani neiu juuste tasandamise, kuna juukseotsad lõhutud, ning lubas põhirõhu panna toonimisele ja värvimisel. «Jääme less is more, naturaalse juurde,» kommenteeris Lõhmus.

Katkiste juusteotste vältimiseks soovitas juuksur mitte kasutada metallühenduskohtadega juuksekumme, mis pikki juukseid kinnitades on juukse suurimaks vaenlaseks.

Juuksuritoolis tundis Anastasia huvi ka selle kohta, miks ta juuksed üldse kasvada ei taha. Liisi Lõhmus rääkis, et juustel on kolm faasi: kasvu-, langus- ja puhkefaas ning oletas, et neiu juuksed võivad olla puhkefaasis. Puhkefaasi korral soovitas juuksur osta apteegist riitsinusõli ja seda munakollasega segada ning peanahale hõõruda. Segu ergutab peanaha vereringet, nii saab juuksesibul jälle toitu, et kasvada.


Anastasia noormees tunnistas uue stiiliga tüdruksõpra nähes, et meeldib, aga harjumatu. Anastasia ise oli väga rahul: «Soeng on ülikihvt. Ja stiilist üldse ei räägigi, see on lihtsalt jalust rabav!» tänas ta Ženja Fokinit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles