Miks partner seksi ajal võõrast nime hüüab?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõigi õudusunenäoks võib pidada olukorda, kus olete magamistoas, armatsete ning kire haripunktis, hetk enne orgasmi, hüüab kallim kellegi teise nime.

Seksuaaltervise ekspert Anna Potter kirjutas FoxNews.com terviseküljel, et taoliste juhtumite puhul on mõlemad partnerid kohe jahmunud, tunnevad piinlikkust ja võib-olla ka viha. Tekivad küsimused: kellest võis ta küll mõelda? Mis minul viga on, et ta teisele pidi mõtlema?

Kuigi sooviksime uskuda, et partnerid mõtlevad armatsemisel alati meist, siis ekspertide sõnul teame isegi tegelikult, et seksi ajal fantaseerimine on endale ja suguelule kasulik. Näiteks kinnitas väidet Harold Leitenbergi juhitud uuring, millest selgus, et seksuaalfantaasiad esinevad enamasti inimestel, kes on seksuaalselt ülimalt rahuldatud ja terve sugueluga.

Enamikul meist on mitmeid fantaasiaid, kuid nendesse süüvimine võib tunduda hirmutavana. Turvaliselt saab fantaseerida, tüli õhutamata, enda peas: ajakirjas The Journal of Sex Research avaldatud uuringu andmeil fantaseerisid eelneva kahe kuu jooksul voodis kellestki teisest kui enda partnerist 98 protsenti meestest ja 80 protsenti naistest.

Esialgu võivad numbrid jahmatada – see on ometigi lubamatu, et partner armatsemise ajal kellelegi teisele mõtleb. Kuid enne partneri süüdistama hakkamist truudusetuses, võiks kaaluda järgnevat: enamik inimesi leiavad, et nad saavad suurima seksuaalse rahulduse osaks, olles intiimsuhtes partneriga, kellega end mugavalt tunnevad. Lähedusega kaasneb ka võimalus vabaks lasta ja katsetada, sealhulgas teistest inimestest, paikadest ja situatsioonidest fantaseerida.

Emily Nagoski kirjutas naiste orgasmist: mõtted võivad kehas füüsilisi muutusi esile kutsuda ning seda saab enda huvides ära kasutada. Seetõttu fantaseerivadki inimesed ka seksi ajal – fantaasiad suurendavad erutust, kui füüsilistest tundmustest ei piisa, et jõuda eesmärgini.

Mehed ja naised kogevad küll sarnaseid fantaasiaid, kuid naised väidavad sageli, et fantaseerivad passiivsemast rollist voodis ning mehed vastupidi, et soovivad mõtteis magamistoas domineerida. Kuid enne piitsade ja kettide soetamist tasuks sellised fantaasiad peas läbi proovida ja partneriga neist rääkida.

Lõpuks on fantaasiamaailm uurimiseks ja nautimiseks ning valikuliselt ka armastatuga jagamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles