Elustiili nädala soovitused 30. jaanuar-5. veebruar

Heili Klandorf
, Postimees Elustiili juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vendade Safronovite etendust "Illusioonide impeerium" saab vaatama minna 1. veebruaril Tartus ja 2. veebruaril Tallinnas.
Vendade Safronovite etendust "Illusioonide impeerium" saab vaatama minna 1. veebruaril Tartus ja 2. veebruaril Tallinnas. Foto: Ürituse korraldajad

Filmifestival, tulised tantsurütmid, mustkunsti parimad palad ja barokkmuusikafestival - need on Postimehe ajakirja Elustiil nädala soovitused selleks nädalavahetuseks ja algavaks nädalaks.

FILMIFESTIVAL

Maailmas kihab, keeb ja möllab ning kõige selle keskel on filmitegijad oma kaameratega. 28.–31. jaanuarini kestev Tallinna dokumentaalfilmide festival DocPoint näitab seda, mis meie ümber toimub, 38 rahvusvahelise filmi kaudu. Uskumatud lood minevikust, näiteks Elvis Presley taassünnist, portreedokud kultuuriheerostest ja superstaar Zlatan Ibrahimovicist, loomulikult ei puudu aktuaalne pagulastemaatika. Kuna kõike nagunii vaadata ei jõua, tee oma valik juba enne, kui sammud kinno sead.

TANTS

Mägede pojad tulevad taas oma tuliste tantsudega! Maailmakuulus Gruusia Suhišvili rahvuslik ballett, mille meie publik on alati hurraa­hüüetega vastu võtnud, esitab oma juubelikava «70 aasta parimad palad» seekordsel Eesti-tuuril 2.–5. veebruarini. Etendus tõotab tulla tavapäraselt suurejooneline: 60 tantsijat ja orkester, sajad kirevad kostüümid ja poolsada eksklusiivset saablit, vaatemänguline koreograafia, tantsukeerised ja peadpööritavad hüpped täidavad lava säriseva energiaga. Kes ei vaata, see ei näe, nii et parem vali vaatamine!

MUSTKUNST

Kui oled näinud telerist «Selgeltnägijate tuleproovi», tead muidugi ka vendi Safronoveid. Kui aga veel ei tea, siis just nüüd on parim võimalus nendega tutvust teha. Venemaa parimad mustkunstnikud Ilja, Andrei ja Sergei Safronov astuvad oma uue sõuga «Illusioonide impeerium» meie ette juba tuleval esmaspäeval Tartus ja teisipäeval Tallinnas. Nii et kui tahad kombata võimaliku ja võimatu piire ja saada osa võlumaailmast, mis paneb ka paadunud skeptiku imedesse uskuma, tõtta piletit ostma.

MUUSIKA

Järjekordne MustonenFest vallutab Eestimaa! 1989. aastal alguse saanud rahvusvahelise barokkmuusika festivali kontserdid toimuvad seekord 6. veebruarini Tallinna ja Tartu, Jõhvi ja Pärnu kirikutes ning kontserdimajades. Ülevaate esinduslikest muusikutest, kelle hulka kuuluvad kammerorkester Moskva Virtuoosid Andres Mustoneni dirigeerimisel, Bütsantsi vaimuliku muusika koor Serbiast ning klaverikunstnik Boriss Berezovski, leiad korraldaja Eesti Kontserdi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles