Moekiri: kõige universaalsem peorõivas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: H&M / Lanvin

Pärast Tallinna moenädalat Sõpruse kinos räägiti, et meie moetegijaid masu ei puuduta. Nende sihtrühmal jääb disainerirõiva kõrvalt ehk mõni muu luksuskaup ostmata, aga sai ja piim küll mitte. See teeb rõõmu isegi siis, kui sellesse sihtrühma ei kuulu.

Paljud ei kuulu, tegelik elu kulgeb sümboolselt ka teisel pool Sõpruses ülesehitatud runway’d –  Valli baaris, mis puupüsti rahvast täis. Kus moed on enam-vähem samad: mustas pitskoes kampsun ja üle õla visatud sallil kootud mummud nagu Kristina Viirpalu imearmsatel kleitidel, baaripukile toetatud teksatagumikul hõbedane tikand (à la Diana Denissova!) vastassoo pilke tõmbamas – see tikand igatahes toimib!

Tegelik elu käib ka hotellide ööklubides, kus Soome tüdrukud end nädalalõpu lõbustusteks üles on puhvinud: enamasti milleski mustas, kitsas ja sätendavas. Miinimumprogrammiks piisab teksaretuusidest kontsaga saabaste sees, mustast topist ning paarist reast pärlitest kaelas ja randme ümber.

Neil on ju H & M, kus seda kõike nõrkemiseni saada on ja kuhu sel nädalal Lanvini kompuilusatest kleitidest kollektsioon maabus. Kuid ega meilgi sellistest kaubakettidest puudust pole. Üheks pisikeseks fantaasiaridiküliks ikka raha jätkub ning midagi liibuv-musta on ju tavaliselt ka olemas.

Milleks selline vägivaldne võrdlus kõrgmoe ja tänava vahel? Ikka selleks, et peletada pole-midagi-selga-panna-ängistust, mis paljudele tuttav. Kas või mõnepäevasele lähivälismaa-reisile kotti pakkides.

Kuid juba laevakoridoris kaob esinemispalavik: showbaari suunduv, selja tagant täiesti casual naine toob eestvaates ehtsa pärlikee ja risti üleõlarihmaga tillukese ridiküliga lagedale oma pidulikuma poole.

Tantsupõrandal on näha, et mõnel on kontsaga rihmikud kotinurka mahtunud.

Hiljuti koos noore moeinimesega reisides rikastus minugi nipipagas.

1) Litritega tekstiilist prossi kinnitasin pihlakapärlite külge, nii on ehte mõju suurem ja kee pidulikum.

2) Sukamaterjalist «tätoveeritud» varrukad ei võta mingit ruumi, neid saab nii sooja kui ka ilu pärast lühikeste varrukatega riiete juurde sobitada (kahjuks ostetud Londonist, kuid hea idee meie tegijatele).

3) Kosmeetikaosakonnad pakuvad lahkelt testimisvõimalust, proovid sädelevat lainerijoont ja pidulikkus on garanteeritud!

4) Kui tume küünelakk on kohati maha pudenenud, ei maksa muretseda – mitteperfektsus on stiil! Mitte just minu jaoks praktikas, kuid vastuhakuideena igati tervitatav!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles