Üheksa aroomi, mis aitavad halva tuju vastu

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sinine esmaspäev? Siis peatu koduteel mõnes aroomiteraapiapoes või võta poest kaasa lõhnaküünal ning hellita oma meeli.

Naturaalsed aroomid ja essentsid on teada-tuntud loodusravimid, mis võivad parandada tuju. Bright Side otsis välja üheksa aroomi, mis eriti hästi halva tujuga võitlevad.

  1. Lavendel on suurepärane vahend, et taastuda stressirikkast perioodist. Lavendel vähendab ärevust ja lõõgastab närvisüsteemi.
  2. Viirukiaroom vähendab ärevust, hirmu ja ebamugavustunnet, tuues kaasa selguse ja meelerahu.
  3. Bergamott on huvitav taim, mille viljad on pirnikujulised, kuid mis tegelikult kuulub tsitruseliste perekonda. Selle aroom on karm ja müstiline, kergete vürtsikate nootidega. Bergamotiaroom loob peotuju ning aitab hakkama saada melanhoolsete tunnetega.
  4. Rosmariin aitab juhul, kui sul pole parasjagu momenti korralikult välja puhata, aga vajad korralikku energialaksu. Selle värske ja vürtsikas maitse aktiveerib närvisüsteemi ning parandab tööefektiivsust.
  5. Kummeliaroomi võiks kirjeldada magusa ja soojana, kergete õunanootidega. Kummel rahustab ning parandab tugevalt unekvaliteeti.
  6. Greip mõjub ajule aktiviseerivalt, selle aroom teeb meid optimistlikumaks ning annab enesekindlust.
  7. Roosihõng muudab inimesed avatuks ning paremateks suhtlejateks. Roos loob sisemist harmooniat ja maailm näib paremates värvides.
  8. Basiilik on tõeline imevahend, mis parandab muuhulgas ka mälu.
  9. Ilang-ilangi eeterlikku õli kutsutakse ka armuõliks, sest see toimib afrodisiakumina. Ilang-ilangi aroomis on koos õrnus, soojus, kirg ja sensuaalsus.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles