Võltsabiellu meelitatud tüdruk jääb ilma lubatud rahast ja oma tulevikust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tüdrukule lubatakse abiellumise eest 5000 eurot, oma tõmmut peigu näeb ta vaid jah-sõna ütlemisel. Pärast seda tuleb mõni kuu oodata ning abielu lahutatakse. Kas pole ahvatlev teenistus?

Tuhandeid see neiu tavaliselt ei näe ning paar aastat hiljem avastab ta end olukorras, kus tahaks luua peret, kuid paraku ei saa – üks abikaasa on juba olemas, kirjutab ajaleht Pealinn. Jutt lahutusestki oli vale.

Selliseid juhtumeid võib ainuüksi Iirimaalt tuua kõvasti üle saja. «Viimase kolme aasta jooksul on Eesti kodanikud Iirimaal sõlminud 40-50 fiktiivabielu aastas,» sõnas Eesti konsul Dublinis Tiina Jokst.

Ka MTÜ Living for Tomorrow juhi Sirle Blumbergi sõnul on fiktiivabielude sõlmimine viimaste aastate suur trend ja, vähe sellest, kõva äri, sest üldiselt käib taoliste abielude sõlmimine vahendajate kaudu. Tüdrukutele lubatakse 2000-5000 eurot, kuid kätte saavad nad reeglina vaid mõnisada.

Peigmehed peavad väidetavalt abiellumiseks välja käima 10-15 000 eurot, osa sellest läheb asjaajamisele, osa tüdrukutele «vastutuleku» eest ning ülejäänu rändab vahendaja taskusse. Ka lubatud lahutust peiu ei anna ning kui noor naine lõpuks endale meelepärase kallima leiab ning tahab kodu luua, võib seaduslik abikaasa välja ilmuda ja seda kodu ka endale nõuda.

Loe pikemalt Pealinna portaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles