Kui isa kasvatab tütart üksi

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Eestis lahutatakse enam kui pooled abielud ning pahatihti jäävad lapsed sassis suhete virvarri keskele. Kuigi enamasti läheb oma teed mees, võib ka juhtuda, et ühel päeval tuleb hoopis issil pisitütrele patside punumisega hakkama saada – just nagu alljärgnevas loos.

Kõik naised ei ole inglid ja kõik mehed ei ole sead. Üksikisa, keda tean, kasvatas varem koos abikaasaga kaht kooliealist last. Naine ja mees pidasid perefirmat. Pealtnäha edukad ja õnnelikud, kolisid nad väiksemast linnast pealinna, siin aga leidis pereema uue armastuse ja otsustas elus kannapöörde teha. Pereäris raamatupidajana tegutsenud naisel õnnestus kätte saada märkimisväärne summa, mis viis hiljem mehe õlule jäänud firma pankrotti. Kuna naine plaanis kibekiirelt uue armastatuga teise linna kolida, tuli lastel valida, kas elu ema ja ta uue elukaaslasega või isaga. Varateismeline poeg läks emaga, aga kaheksane tüdruk otsustas kindlalt isa juurde jääda. Nad püüdsid kahekesi hakkama saada, ikka päev korraga. Isa leidis uue töö, maksis võlad, andis endast parima, et tütar saaks hobidega edasi tegeleda. Praegu läheb neil hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles