Kuus märki, et sa oled negatiivne inimene

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Keegi ei olegi öelnud, et elu peab kerge olema, kuid üks olulisemaid õppetunde, mis me kõik peame omandama, on mitte muretseda asjade pärast, mida me muuta ei saa – ning muuta neid, mida saame. Negatiivne ellusuhtumine ei tee kedagi õnnelikuks, kõige halvemini mõjub see aga sulle endale. Kas ka sina oled negatiivne inimene?

  1. Sa tahad kõike kontrollida. Mõned inimesed on kontrollifriigid ning muretsevad iga võimaliku stsenaariumi pärast. See kohutavalt mürgine käitumismuster. Sa ei saa tervet maailma kontrollida, nii et võta lõdvemalt.
  2. Sa leiad kõiges halba. Pessimistid on väsitavad inimesed ning nad külvavad ümbritsevatesse ainult kahtlusi, mis omakorda ei lase olukorda selgelt näha ning takistab heade asjade juhtumist. Negatiivsed inimesed ei saa positiivseid asju luua.
  3. Kritiseerida sa oskad, kriitikat vastu võtta aga mitte. Sageli märgid sa teistele, mida nad valesti teevad, kuid kui keegi sinu käitumist kritiseerib, solvud sa hingepõhjani. Sinu lähedased tunnevad end kui elevandid portselanipoes, julgemata liigutada või hingata. On aeg õppida kriitikaga hakkamasaamist.
  4. Sa ei usu endasse. Enda hinnanguid ja tõekspidamisi tulebki aeg-ajalt korrigeerida, me kõik muutume ja areneme ajaga. Aga kui sa lihtsalt ei usu endasse, jäädki sa kõiges läbi kukkuma. Natuke enesekindlust annab su elule uue värvi!
  5. Sa imed lähedased eluenergiast tühjaks. On inimesi, keda nimetatakse energiavampiirideks. Mingil põhjusel imevad nad ümbritsevad inimesed oma lähedalolekuga energiast tühjaks. Asjad, mis sa ütled, tekitavad kõhedust ning su käitumine sageli solvab inimesi.
  6. Sa ei suuda teiste õnne üle rõõmustada. Negatiivse inimese jaoks pole ükski hea uudis tõeliselt hea, kui see pole just nende hea uudis. Kas teiste õnnestumised tekitavad sinus kibestumust? Sõber räägib hea loo ja sulle tundub, et sa pead ta kindlasti üle trumpama? Õpi teiste üle siiralt rõõmustama ja näed, et oled ka ise õnnelikum inimene!

Allikas: Higher Perspective

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles