14 käitumisviisi, mis su esimese kohtingu kindlasti ära rikuvad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Esimest kohtingut ei olegi väga raske untsu ajada. Mõnest apsust piisab, et jätta halba esmamulje ja rikkuda oma võimalus teiseks kohtumiseks. 

Kes meist ei tahaks jätta võluvat muljet ka siis, kui pole veel teada, kui hästi kokku sobitakse? Fox News pakub abi ja toob välja peamised vead käitumises, mis kohtingu ära rikuvad.

Hilinemine. Hea algus kohtingule, mis ei vii kuhugi… Kui sa oled kokku leppinud aja, mil kohale ilmuda, siis teegi seda. See kehtib nii meestele kui naistele. Hilinemine jätab väga halva esmamulje. 

Alkoholiga liialdamine. Jook või kaks ei riku veel kohtingut, kui suudad hetkes püsida ja oma käitumist kontrollida. Pea meeles, et joomine kahjustab su otsustusvõimet, mistõttu võivad füüsilised vajadused suhtevajadustest olulisemad tunduda. 

Vaikimine. Kui kohtingukaaslane osutub ülbeks tüübiks, kes tekitab sinus ebamugavust, on teenindajaga ebaviisakas, teeb sind maha või räägib lollusi, siis ära kannata seda vaikides nagu peksukott - ütle midagi! Kohtingul käimise mõte ongi selles, et leiaksid endale sobiva kaaslase ning see ei tähenda, et peaksid leppima igasugustega.

Avameelitsemine. Ole otsekohene ja siiras, aga pea meeles, et kohtingul ei ole sa psühholoogi juures. Ära räägi endast liiga palju, jäta midagi ka hilisemaks avastamiseks. 

Meeleheitlik mulje avaldamine. Ülepingutamine võib kergesti sinu kahjuks mängida. Ära vii oma kaaslast kallisse kohta, kui sul tegelikult ei jagu raha, et talle välja teha. Tunne oma piire ja usu, et sinust endast piisabki, et ükstapuha kellele head muljet jätta.

Valetamine. Isegi väike vale esimesel kohtingul seab suhte alguseks väga niru vundamendi, mis paratamatult hakkab peagi mõranema. Arusaadavalt tahad näidata end heast küljest, kuid selleks ei ole vaja valget mustaks rääkida. Valedel on komme välja tulla.

Liiga pikalt ette mõtlemine. Võib-olla pead juba silmas järgmist kohtingut, kuid olles alles esimesel ei tohiks pikalt mõttesse vajuda. Ole kohal ja ära põe selle pärast, mis hiljem juhtub. Mida rohkem mõtled tulevikule, seda suurema tõenäosusega lähed närviliseks ja tundud meeleheitel.

«Keemia» pärast põdemine. Pingeline sädeme otsimine esimese kohtingu alguses võib selle tekkimise üldsegi nurjata. See, et sulle tavaliselt meeldivad nn pahad poisid, ei tähenda, et viks ja viisakas nohikutüüpi mees sulle üldse ei sobiks. Füüsiline külgetõmme võib tekkida ka ajapikku, kui õpid oma kaaslast paremini tundma. 

Kinnisus. Teatav tagasihoidlikkus esimesel kohtingul on ootuspärane, kuid samas on väga raske õppida tundma inimest, kes ei julge end sugugi avada. Kui sa ei anna talle võimalust end tundma õppida, ei pruugi tema huvi sinu vastu kaua püsida.

Eksist rääkimine. Väldi igal juhul oma möödunud suhetest rääkimist ja vasta napilt vaid siis, kui ta otsuselt küsib. Eksid on esimesel kohtingul kindel tabuteema. 

Telefoni näppimine. Tänapäeval on see väga tavaline, et inimesed on ninapidi telefonis ja ei märka, mis nende ümber toimub. Esimesel kohtingul näitab see kaaslasele, et sul on igav, sul on muud huvid ja sa ei ole temast eriti huvitatud. Miks sa siis üldse kohale läksid? Pea oma kaaslasest lugu ja hoia telefon kotis. Kui pead midagi kontrollima või kõnele vastama, siis vabanda ja selgita, miks.

Enda halvustamine. Tagasihoidlikkus on voorus, madal enesehinnang pole seda teps mitte. Esimene kohting ei ole aeg, mil oma vigasid teisele ette lugeda. Eriti ebameeldiv on see, kui ütled, et ei oska kohtingutel käia. Mõtle veidi, mis signaali sa sellega saadad. 

Targutamine ja demagoogitsemine. Öeldakse, et õhtusöögil tuleb vältida kaht teemat: poliitikat ja usku. Sama kehtib esimese kohtingu kohta. Arusaadav, et võid kergesti süttida, kui sul on väga tugevad põhimõtted ja arusaamad, kuid kahjuks võib nende liiga varajane avaldamine tekitada asjatult tüli.

Küsimuste vältimine. Vestlus peaks olema sujuv ja andma kordamööda mõlemale võimaluse midagi enda kohta öelda. Kui sa ei esita kaaslasele küsimusi ja räägid vaid endast, jääb mulje, et sul ei ole tema vastu huvi ja/või sa oled enesekeskne. Kui oled häbelik ja tead, et võid kohmetuda, mõtle juba enne kohtingut, mida kaaslaselt küsida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles