Nüüdisaja lapsed eelistavad peenemaid toite kui nende vanemad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias viidi läbi küsitlus, millest selgus, et laste lemmikud pole sugugi juustusaiad ja kananagitsad - lapsed eelistavad süüa hoopis sushit, kinoad ja tšillit.

Tänu sellele, et vanemad soovivad avardada laste maitsemeeli ja pakuvad neile erinevaid toite, on ka laste maitse-eelistused praegu hoopis teistsugused kui omal ajal nende vanematel. Küsitlusest selgus, et koguni 90 protsenti lastest söövad sageli chili con carne't (Mehhiko oa-hakklihatoit) ja näksivad vahepalaks wasabiga (Jaapani mädarõigas) maitsestatud pähkleid, kirjutab Daily Mail.

73 protsenti alla 10-aastastest lastest söövad sageli erinevaid eksootilisi toite ja tänu sellele areneb nende maitsmismeel. Kuigi nende laste hulk, kes söövad erinevaid ja huvitavaid roogi, on üsna suur, suudab vaid kaheksa protsenti neist hääldada nende toitude nimesid.

Küsitlusest selgus seegi, et möödas on ajad, mil pere istus õhtul laua taga ja üheskoos söödi liha ning juurvilju. Üha enam vanemaid üritab leida ainulaadseid ning samas soodsaid toite, mida lastele pakkuda ja millest lapsed saaksid vajalikud toitaineid kätte.

88 protsenti vanematest tunnistas, et nad julgustavad oma lapsi uusi asju proovima ning valmistavad tihtipeale kodus uusi ja põnevaid toite. Nüüdisaja perede suured lemmikud on näiteks gazpacho (külm tomatisupp), falafelid (kikerhernekotelid) ja suvikõrvitsast valmistatud spagetid. 

Järgnevalt on toodud kümme populaarsemat toitu, mida alla 10-aastased armastavad süüa:

  1. kinoa
  2. sushi
  3. chili con carne
  4. oliivid
  5. suvikõrvitsast spagetid
  6. falafelid
  7. mandlipiim
  8. polenta ehk maisipuder
  9. wasabipähklid
  10. gazpacho

Vaata ka videot: lihtne õpetus, kuidas valmistada suvikõrvitsast spagette!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles