Soenguõpetus: üleannetu, kuid kena Baltimore'i föönisoeng

, Raamatu «Juuksekunst» autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltimore'i föönisoeng
Baltimore'i föönisoeng Foto: Kirjastus Pegasus

Usu või mitte, kuid see soeng oli inspireeritud 1960ndate politseiarhiivi näopiltidest – ma armastan seda ülbet, paha-tüdruk-linna-peal-lahti-õhustikku, mis on ühitatud usaldusväärse föönisoenguga. 

Sul on vaja:

  • juuksejuuretõstjat
  • otsakuga fööni
  • sektsioonklambrit
  • 25 mm naturaalharjastega rullharja
  • mitut kurenokk-klambrit
  • ovaalset segaharjastega harja
  • juukselakki

Tee nii:

  1. Alusta rätikukuivade juustega, kasuta heldelt juuksejuuretõstjat juurtest otsteni ja föönita juuksejuured, samal ajal pealaele kohevust luues.
  2. Kui juuksed on 80 protsendi ulatuses kuivad, tee kuklas kõrvast kõrvani jaotus, seejärel kinnita lahust ülalpool olevad juuksed sektsioonklambriga. Lahuta lahtised juuksed salkudeks ja föönita igaüht eraldi, järgnedes föönile rullharjaga juurtest otsteni.
  3. Keera salk ümber rullharja, alustades otstest. Föönita kuuma õhuga, siis keera ettevaatlikult lahti ja rulli jälle, järgnedes harjale fööniga. Kui salk on kuiv, eemalda hari ja keera salk uuesti ümber sõrmede, alustades juurtest, ja tee näpulokk. Libista kurenokk-klamber silmuse keskmesse.
  4. Jätka juuksesalkudega töötamist, kuni oled kõik ära kuivatanud ja klambritega kinnitanud.
  5. Võta alla alumine rida ja harja seda, siis tupeeri kergelt ovaalse harjaga, olles otstes õrnem. Võta read alla ja korda tupeerimist kõikidel osadel.
  6. Tupeeri pealaejuukseid tahapoole. Tee sügav küljelahk ja lase juukselakki peale.

Hea nipp: Kui sul on tukk, lükka ta ettepoole või küljele, siis tupeeri seda väga kergelt, nii et ta ühineks ülejäänud juustega. 

Foto: Kirjastus Pegasus

Soenguõpetus on pärit kirjastuse Pegasus uuesti raamatust «Juuksekunst». Sellest leiad 40+ uhket, mitmekülgset ja kergestiteostatavat soengut – igaks päevaks või erilisteks puhkudeks – soengustilistilt Rubi Jonesilt. Rubi Jones on New York Citys elav vabakutseline juuksur. Tema juuksurikarjäär algas Bumble & Bumble’is, ühes kõige prestiižsematest salongidest New Yorgis. 2011. aastal viis toimetajakarjäär ta Prantsusmaale, Pariisi. Aastal 2014 kolis ta tagasi New York Citysse, kus ta jätkab soengute valmistamist ajakirjadele, reklaamikampaaniateks ja eraklientidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles