Moelaegas – tulvil ilu nii seest kui väljast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba teist korda sel aastal toimus ilu-ja moeteemaline üritus Moelaegas, kus avardati osalejate teadmisi ilu ja moe vallas. Tegemist on üritustesarjaga, mille eesmärgiks on tutvustada Eesti moebrände ja Tartu kohalike juuksurite oskusi.

Moelaeka idee sündis tegelikult väga loominguliselt. Ilusalongi Ilulaegas üks asutajatest ja juuksur Meelika Eensoo ütleb, et soovis korraldada midagi, kus juuksurid saaksid oma võimekust ja oskust näidata. «Tahtsime näidata, et juuksurid oskavad palju rohkem kui lihtsalt lokke teha,» sõnab Eensoo, kelle sõnul see eesmärk läbi Moelaeka ka täitus. Paraku poleks ainult soengute näitamine olnud pooltki nii nauditav, vaja oli ka riideid. Ja nii see Moelaegas ise end korraldama hakkaski.

Täiendavalt süvendas idee teostust selle unikaalsus – nimelt pole Eensoo enda sõnul Tartu linnakus taolise kontseptsiooniga üritusi veel näinud. Esimene Moelaegas toimus selle aasta kevadel, praegune oli järjekorras teine. «Kevadise ürituse positiivne tagasiside ja üritusejärgselt püsinud klientide huvi ajendas ürituse korraldamisega jätkama,» tunnistab Meelika Eensoo.

Ilu pole ainult mood, ilu on ka tervis

Ilu- ja moeürituse üheks eesmärgiks oli toetada Eesti disaini ning tutvustades suuremale ringkonnale mitmesuguste eesti rõivabrändide kollektsioone. Demonstreeriti nii meeste-, laste- kui ka naisteriideid rõivatootjatelt nagu HILP, Woolish, Donna Nordica ja Red Island. Lisaks rõiva- ja soengumoe demonstreerimisele keskenduti ka terviseteemade kajastamisele. Üritusel lahutasid inimeste meelt ka tantsuklubi Stiil esinemine ja Tysk Dance tantsutüdrukud.

Nutrilligent OÜ toitumisspetsialist Tuuli Taimur rääkis tervisliku toitumise olulisusest ning andis põhjaliku ülevaate Nutrilligenti poolt pakutavatest teenustest ja tulevikus korraldatavatest üritustest. Kuulata sai ka mitmetes spordiklubides töötavat tantsu- ja rühmatreeningute treener Kristi Möldrit, kes rääkis täpsemalt, miks on aktiivne eluviis oluline ning jagas näpunäiteid Tartus treenimise võimaluste kohta.

Positiivne tagasiside motiveerib jätkama

Üritus sai ka sel korral väga positiivset tagasisidet nii külastajatelt kui ka osalejatelt. Disainerid kiitsid modelle ja vastupidi ning peakorraldaja Meelika Eensoo sõnul on soe järelkaja tugevaks tõukeks järgmistele üritustele.

«Järgmisel aastal on plaanis ilu-ja moeteemaliste üritustesarjaga jätkata, aga nagu loomulik on, proovime iga korraga kasvada ja asja üha suuremalt ette võtta,» tutvustab Eensoo tulevikuplaane. Naine paljastab, et lisaks suuremale mastaabile plaanitakse igaks ürituseks valida ka mõni konkreetne teema, millele keskendutakse. «Kutsume veelgi mõjukamad esinejad ning viime kogu üritus kõrgemale tasemele. Miks? Ikka selleks, et tuua tartlasteni ilu-ja moemaailma uudised, trendid ja suunad koju kätte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles