Viis levinud käitumismustrit, mis lükkavad inimesi eemale

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Isegi, kui me püüame alati anda endast parima, võime teinekord käituda endalegi teadmatult eemaletõukavalt. Kas sinagi tunned end ära?

Higher Perspective reastas viis levinud käitumismustrit, mis lükkavad inimesi sinust eemale.

  1. Upsakus. Upsakad inimesed lükkavad teisi endast eemale igas sotsiaalses olukorras. Kui teised peavad kuulama üht lugu teise järel selle kohta, kui suurepärane sa oled, järeldavad nad sellest, et sul on ülemäära kõrge enesehinnang ja suur ego. Lase teistel ka sõna sekka öelda, hoia end tagasi!
  2. Isekus. On oluline enda eest hoolitseda, aga isekus on inetu. Kui sa soovid sõpru ja lähedasi oma elus hoida, siis ära aseta enda huvisid pidevalt esikohale. Mõtle, kuidas sinu isekus võib teistele negatiivselt mõjuda.
  3. Iseteadlikkus. Mitte kedagi ei huvita, kui iseteadlik sa oled. On tore, kui sul on kõrge enesehinnang ning veendunud arvamused maailmaasjade kohta, aga ära suru neid teistele peale. Selleks pole mingit vajadust ning see lükkab inimesi eemale.
  4. Hädaldamine. Igaühel meist on õigus vahel hädaldada või vinguda, on hea end teinekord välja elada. Aga inimesed, kes pidevalt hädaldavad ja ei tee midagi, et päriselt probleemidele oma elus lahendust leida, on eemaletõukavad.
  5. Laiskus. Laisad inimesed saadavad neid ümbritsevatele inimestele signaali: sulle ei ole tegelikult mitte miski päriselt oluline, kaasa arvatud nemad. Kui sõbrad sind välja kutsuvad, aga sa ei viitsi minna ning eelistad kodus passida, siis ühel hetkel nad enam ei helistagi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles