Üheksa mõnusat aroomi, mis muudavad pimedad sügisõhtud õnnelikumaks

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

On parim aeg lõhnaküünalde ja viirukite põletamiseks, et pimedatel sügisõhtutel oleks kodus mõnus ja hubane olla. Siin on üheksa aroomi, mis muudavad sind ka õnnelikumaks.

Woman’s Day uuris, millised aroomiteraapilised võtted tasuks just praegu koduseinte vahele tuua.

1. Tsitruselised. Apelsin, greip ja sidrun annavad energiat ja tõstavad tuju. Me seostame sidrunilõhna puhtusega, samuti toimivad need lõhnad heade nohupeletajatena, puhastavad hingamisteid ning panevad meid tundma tervemana ja enesekindlamana.

2. Vanilje. Vaniljelõhn on üks universaalselt rahustavamaid ja meeldivamaid lõhnu. Seda aroomi tunneb nii rinnapiimas kui ka beebidele mõeldud piimasegudes, mistõttu seostame me vaniljehõngu hellituste ja lähedusega. Peaaegu kõigi jaoks kannab see lõhn endas positiivseid ja rahustavaid tundeid.

3. Kaneel. Üks uuring tõestas, et kaneel parandas testitavate mälu, nii et lisaks jõuluhõngu endas kandvale aroomile on see ka kasulik!

4. Kohvi. Ka kohvi kohta on tehtud mitmeid uuringuid ning on leitud, et ainuüksi kohvilõhn parandab meie tähelepanuvõimet.

5. Jasmiin. Jasmiiniaroom stimuleerib seda ajupiirkonda, mis paneb meid tundma värske ja energilisena.

6. Värske muru lõhn. Arvatakse, et meie aju seostab värskelt niidetud muru lõhna laiskade suvepäevadega, mis juba iseenesest tekitab meis õnnetunnet. Ka uuringud tõestavad, et see lõhn lõdvestab meid, vähendab stressi ja parandab mälu.

7. Pühadelõhnad. Kaneel, hõõgvein, vürtsikas kõrvits, piparkoogid – need pühadega seotud lõhnad loovad rahustava atmosfääri ning nostalgilise meeleolu. Parim advendiaja aroom!

8. Lavendel. Kui sa tunned end närviliselt, siis lavendlist võib olla abi. Lavendel rahustab närvisüsteemi, nii et kõik tooted, mis seda sisaldavad, sobivad eriti hästi õhtuse vanni- ja kreemitamisrutiini juurde.

9. Piparmünt. Kui pärastlõuna kipub venima ning enam ei leia enda seest jaksu tööpäeva lõppu ära oodata, pöördu abi leidmiseks piparmündi poole. Piparmündil põhinevad lõhnad on ergutavad ning äratavad sind üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles