Kalle Laanet: me kõik peame märkama ja kaitsma kaitsetuid

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet.
Kalle Laanet. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Kalle Laanet ütles naistevastase vägivalla ja perevägivalla teemalisel konverentsil, et nii tuttavad kui ka naabrid saavad perevägivalla ohvreid aidata, kui märkavad seda ja annavad sellest teada.

«Tuttav saab vägivalla all kannatajat aidata julgustamise ja toetamisega. Et üks vanem ei taju, et teine vanem last ahistab, on võimatu ja seega kuritegelik. Naaber, kes näeb pealt perevägivalda ja ei reageeri, on kaasaaitaja. Politseinik, kes ohvrit ei aita, ei peaks mundrit kandma,» ütles Laanet konverentsi avades.

«Terved ja tugevad peresuhted on meie omariikluse alus,» märkis põhiseaduskomisjoni esimees. «Lapsed, kes on näinud ja kogenud perevägivalda, on mõjutatud kogu eluks. Võtame pea liiva alt välja ja kaitseme kaitsetuid.»

Kell 10 algas Riigikogu konverentsisaalis Eesti Naiste Varjupaikade Liidu poolt koostöös Riigikogu põhiseaduskomisjoni, Riigikogu lähisuhtevägivalla ennetamise ja ohvrite toetusrühma ja Eesti Naisteühenduste Ümarlauaga korraldatud konverents «Abi naistevastase vägivalla ohvritele. Kuidas edasi?». Konverentsil otsitakse vastust küsimusele kas seadused pakuvad naistele ja lastele piisavalt kaitset ja kas seaduste rakendamisel oleks vaja midagi muuta? Vaata konverentsi ülekannet!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles