Viis lihtsat viisi, kuidas kiuslike inimestega suhelda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meil kõigil on töö juures See Üks Kolleeg, kelle hääletoongi ajab juba teinekord ihukarvad püsti. Või siis on sul naaber, kelle iga tegevus tundub kiuslik ja pahatahtlik. Kuidas ebaviisakate inimestega edukalt hakkama saada?

Higher Perspective annab viis head juhist, mida silmas pidada, et olukorrast kenasti välja tulla.

  1. Ütle talle, et hindad nende arvamust. Kui keegi on meelega sinu suhtes ebaviisakas, on sinupoolne viisakus viimane asi, mida ta ootavad. Ole positiivne, ütle, et mõistad ta vaatenurka ning teed sellega ta relvituks!
  2. Täna teda. Naerata ja ütle: «Aitäh!» See näitab talle, et oled tema sõnumit kuulnud, kuid ei kavatsegi sama madalale laskuda. See näitab, et kontrollid oma emotsioone.
  3. Ütle talle, et tal on õigus. See, et keegi on ebaviisakas, ei tähenda, et tal poleks ilmtingimata õigus. Kui keegi kasutab kiuslikku viisi sulle millegi teadaandmiseks, tunnista, et neil on õigus. See sunnib neid peatuma, kuna nad eeldavad, et sa hakkad vaidlema, mitte ei nõustu nendega.
  4. Lõpeta vestlus. Pole midagi halba selles, kui sa lõpetad vestluse ebaviisaka inimesega. Ainult sina vastutad selle eest, kellega sa mida ja kuidas räägid. Kui sinusse ei suhtuta austusega, kõnni minema.
  5. Naera. Sest mis on veel naljakam, kui kiusupunni üle naermine?
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles