Tervitage meie uut suhtenõustajat! Teie muredele vastab Salapärane Salme

Salme Saladus
, muredekuulaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salapärane Salme
Salapärane Salme Foto: SCANPIX

Salme õigustab oma valitud pseudonüümi ja eelistab jääda salajaseks. Ta ütleb enda iseloomustuseks vaid: «Ma olen daam parimais aastais, elus näinud nii paksu kui vedelat ja mu lapsed, pere ja sõbrad ütlevad, et ma olen suurepärane nõuandja. Ma ei tea, mida nad mu selja taga ütlevad...» Salme lisab, et erialalt ei ole ta kindlasti mingisugune suhteekspert, aga loodab, et see ei saa takistuseks - nõuannetega saab ikka abiks olla!

Olen mees, 20ndates. Kohtusin toreda tüdrukuga ühel netilehel, saime kokku, kõik klappis. Me oleme praeguseks paar korda väljas käinud, aga ma ei suuda otsustada, kas ma tšätin temaga liiga palju või liiga vähe? Kust läheb piir ja ma võin jätta meeleheitliku mulje? Infoks, et tüdrukule paistab tšätt meeldivat, ta alati vastab emotikonidega ja ei teki ebamugavaid vaikushetki.

Kui teie jutt voolab, ta vastab rõõmuga, siis, kallis poiss, mida sa muretsed? Tšäti palju tahad!

Muidugi võid sa eriti kavalal moel vestluse käigus võtta üles teema, kuidas neiu moodsatesse suhtlemisviisidesse suhtub. Ma tean kusjuures mitut inimest, kellele ei meeldi pidevalt kättesaadav olla ja kes peavad seda suisa ebaviisakaks. Aga kuniks teil jätkub vestlustesse sädet, hoiab see flirdi käimas! Ärge aga unustage, et põhiline suhtluse eesmärk peaks olema rohkem aega teineteisega veeta.

Ma avastasin, et mu elukaaslane (oleme koos olnud paar aastat, lapsi pole) on teinud endale konto tutvumisportaali. Esimese hooga tahtsin muidugi kohe kaks asja kokku pakkida ja ta välja visata, aga sõbranna soovitas, et ma läheksin ja ise teeksin sinna portaali ka konto, varikonto, et siis välja uurida, mis asju mu elukaaslane seal ajab. See mõte tundub praegu juba päris põnev, aga mu küsimus on, et kas see on petmine? Sest tema ju petab võibolla mind juba ammu seal portaalis kellegagi, seega minu varikonto ju pole petmine? Ja mis ma siis teen, kui ma teada saan, et ta otsibki sealt armukesi? Murelik naine

Ei noh, mis mul muud selle peale kosta, kui et laske käia! Pole ma eladeski suuremat lollust kuulnud, kui ma nüüd ausalt võin oma arvamust avaldada. Mida sa talle sinna portaali järele ronid? Mida sa sealt leida loodad? Arvad, et kui piisavalt kaua koos portaalis passite, saab tal isu täis ja elu läheb edasi?

Aga kui küsimusele vastata, siis see ei ole klassikalises mõttes petmine. Ma nimetaks seda nuhkimiseks. Olge inimesed, rääkige teineteisega! Küsi talt otse ja rahulikult, milles asi ning vastavalt elukaaslase vastustele jõudke koos lahendusteni. On näha, et teil on suhtes kerge usaldusprobleem, mis ajapikku kasvab tõenäoliselt varem või hiljem kriisiks.

Minu mure on otseselt ajendatud tänasest tööpäevast. Jõudsin tööle ja avastasin, et lauanaabrist kolleeg oli MINU lauale jätnud mingi haisva hapukapsa! Viskasin selle minema, aga tuju on nüüd nullis. Mida teha, kas võtta asi kolleegiga üles või dramatiseerin üle? Ma usun, et see polnud tahtlik, aga hoolimatu ju ikka!

Kui see sind häirib, aga sa ei tihka otse konflikti minna, siis maksa kätte! Inspiratsiooniks võid võtta USA ja Briti telesarjad «Kontor» (The Office). Mõned näited, mida sa võiksid kaaluda: panna tema kontoritarbed tarretise sisse või kata kogu tema töölaud fooliumiga. Boonus: elavdab igavat tööpäeva, muudab sind leidlikumaks ning kolleegi imestunud küsimuse peale avaneb võimalus dialoogiks haisva kapsa teemal.

Küsisin siinkohal nõu ka oma pojalt, kes arvab, et parim lahendus on probleeme lahendama kutsuda ninjad.

Saladuslik Salme ootab kõiki teie küsimusi, ükskõik, mis teemal need ka poleks, aadressile naine@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles