Kuus põhjust, miks nautida üksiolemist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teinekord peame me inimesi, kes eelistavad üksindust seltskonnale, veidrikeks. Mõned inimesed aga ei oska üldse üksi aega veeta, tundes end süüdi või siis nad lihtsalt ei oska seda nautida.

Üksiolemise juures on aga palju plusse ning üksindus ei võrdu üksildusega. Me kõik vajame üksiolemise aega, et oma hinge tervendada, teab Higher Perspective.

  1. Üksi olles kasvatad enesekindlust. On raske jääda enesele kindlaks, kui sind mõjutavad pidevalt välised jõud. Veetes aega iseendaga leiad sisemise mina taas üles ja sellega koos ka oma enesekindluse.
  2. Üksi olemine puhastab pead. Igapäevane müra ja infoküllus võtavad lõpuks meie peas liiga palju ruumi. Mediteerimine on suurepärane viis mõtteid puhastada.
  3. Üksi olemine aitab sul prioriteete seada. On raske aru saada, mis on tähtis, kui sulle kõik teised seda pidevalt öelda üritavad. Üksi olles on sul võimalus oma elu hinnata ja otsustada, mis on sulle tähtis ja mis seada esikohale.
  4. Üksi olemine leevendab stressi. Stressi ja ärevust põhjustavad enamasti välised mõjutajad. Üksi olles saad lõõgastuda ning ei pea vastama kellegi ootustele.
  5. Üksi oled produktiivsem. Pidevalt teiste inimeste hulgas viibimine võib kergelt segada mõtteid, mis on tegelikult sulle olulised. Iseendaga olles saad aru pidada ja seetõttu oled produktiivsem.
  6. Üksi olemine muudab sind iseseisvamaks. Ja kas see pole mitte tore!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles