Miks tasuks seksida muusika saatel?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas seksi ajal võiks taustaks mängima panna hea muusika või on parem seksida vaikuses, sest muusika võib hakata su tähelepanu mujale tõmbama? Paljude arvates muudab õige muusika vahekorra palju seksikamaks ja nauditavamaks. 

Nüüd on ka teadlased kindlaks teinud, et muusika võib seksi tõepoolest paremaks muuta. McGilli ülikoolis tehti uuring, millest selgus, et muusika kiirendab dopamiini ehk head tuju tekitava hormooni vallandumist ajus. See hormoon vallandub ka siis, kui me premeerime end toidu, une ja muidugi seksiga, kirjutab Elite Daily.

Teine samas ülikoolis tehtud uuring tõestas, et kindlat tüüpi stimuleerivate laulude kuulamine suurendab erutust, kiirendab südametööd ja hingamist ning muudab naha puudutuste suhtes tundlikumaks. On ka leitud, et muusika aitab edukalt kaasa kergemale treeningule.

Ka Spotify on veendunud, et muusika on seksi juures väga oluline. 2012. aastal korraldati küsitlus, et välja selgitada, millist muusikat meeldib inimestele seksi ajal kuulata. Uuringus osales 2000 inglast vanuses 18–91.

Kümme kõige populaarsemat vastust olid:

  1. Patrick Swayze «She's Like The Wind»
  2. Marvin Gaye «Sexual Healing»
  3. London Symphony Orchestra «Boléro»
  4. Berlin «Take My Breath Away»
  5. Barry White «You See The Trouble With Me»
  6. Marvin Gaye «Let's Get It On»
  7. Righteous Brothers «Unchained Melody»
  8. Celine Dion «My Heart Will Go On»
  9. Serge Gainsbourg «Je T'aime»
  10. Whitney Houston «I Will Always Love You»

Kuna teadlaste välja selgitatud nimekiri võib kohati vanamoodsana tunduda, pakkus Elite Daily välja veidi värskema nimekirja lauludest, mida võiks seksi taustaks kuulata.

The Weeknd «High For This»

Sam Smith «Nirvana»

Ginuwine «Pony»

Frank Ocean «Novacane»

Al Green «Let's Stay Together»

Kanye West «So Appalled»

The Antlers «French Exit»

Arctic Monkeys «Do I Wanna Know»

Daft Punk «Instant Crush»

Disclosure «Latch»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles