Pedofiili säutsust Meisterkokk Juunior saates osaleja kohta sai alguse ahistamisvastane kampaania

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokandussaade Masterchef Junior Ameerikas. Pilt on illustreeriv.
Kokandussaade Masterchef Junior Ameerikas. Pilt on illustreeriv. Foto: Vida Press

Pärast seda kui 20. oktoobril esilinastus Brasiilias uus Meisterkokk Juunior telesaade, ilmusid internetti häirivad kommentaarid ühe saates osaleva 12-aastase tüdruku kohta. 

Kuigi Valentina Schulz on kõigest 12, ei takistanud see Twitteri kasutajat @AnderSoberano’t jagamast maailmaga oma perversseid mõtteid, mida ta tahaks lapsega ette võtta, vahendab Daily Mail. Nimelt küsis mees, et kas see oleks pedofiilia, kui Valentina oleks seksiga ise nõus. Talle vastas teine kasutaja, kes vihjas, et sellistest asjadest ei tohi rääkida, muidu pannakse vangi. 

Häirivaid kommentaare märkas ajakirjanik ja feministliku rühmituse Think Olga liige Juliana de Faria, kes hakkas säutsuma enda esimestest kokkupuudetest ahistamisega, kasutades seejuures märksõna #primeiroassedio, mis tõlkes tähendab «esimest ahistamist».

Tema eeskujul hakkasid sama tegema paljud Think Olga jälgijad ja Faria lugejad, kes avalikustasid samuti enda esimesi kokkupuuteid ahistamisega. Hirmutavaid lugusid on nüüdseks kogunenud väga palju ja tuleb üha juurde. On naisi, kes on ahistajatega kokku puutunud väga noorelt, juba viieaastaselt.

Üks naine kirjutas, et kohtus esmakordselt liputajaga 8-aastaselt, kui istus täis bussis oma ema süles ja nägi, et nende vastas istuv mees võttis peenise püksist välja. 

Teine Twitteri kasutaja märkis, et lõpetas 10-aastaselt lühikeste pükste kandmise, sest ta ei suutnud enam taluda tänaval mööduvate meeste pilke. 

Sarnaseid lugusid on naistel rääkida veel ja veel, sest ahistamisega on lapsepõlves kokku puutunud väga paljud tüdrukud. Liikumine on Brasiiliast edasi liikunud ka teistesse riikidesse, kus naised lisavad oma ahistamisteemaliste postituste lõppu märksõna #primeiroassedio.

Telejaam Bandeirantes vabandas avalikult Valentina ees internetis leiduvate seksuaalse sisuga kommentaaride pärast ja andis välja pressiteate, milles mõistab laste ahistamise hukka. Telejaama sõnul on tegu äärmisel halva maitsega, sest saade on keskendunud laste annetele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles