Tallinna toidumessil võisteldi ka tänavu profižürii ees parimate toiduvalmistajate tiitlitele ja valiti aasta kokaraamatut, samuti selgitati külastajate osavõtul pimetestiga välja Eesti parimad jõulutooted 2015.
Ainult parimad: aasta kokk, kokaraamat ja parimad jõulutooted
Aasta kokaks kuulutati Kert Ränk restoranist Cru, noorkokaks Taavi Tali Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist, kokanduse olümpia Bocuse D’Ori Euroopa eelvoorule pääses Dmitri Rooz restoranist Farm. Kondiitritest võidutsesid Sirle Saviauk ja Katrin Allas Tartu kutsehariduskeskusest, pagaritest Elina Villiste ja Melita Škljar Pärnumaa kutsehariduskeskusest. Aasta kokaraamatu tiitli võitis Jana Ruubeli ja Hele-Mai Alamaa «Armastusega Kihnust, uut ja vana saareköögist».
Jõulutoodete tänavuse konkursi parimaid valiti neljas kategoorias. Lihatoodete seas tunnistati parimaks verivorstiks Saaremaa lihatööstuse miniverivorstikesed; jõuluvorstiks Oskari ahjuvorst röstsibulaga; verikäkiks Oskari kahe peki verikäkk; süldiks Rannarootsi lihatööstuse sealihasült; pasteediks Nõo lihatööstuse hanemaksapasteet; jõulupraeks Oskari kroonpraad; üllatustooteks Atria Eesti Maks&Mooritsa kolme juustuga täissuitsuvorst.
Pagaritoodetest hinnati parimaks piparkoogiks Pagaripoiste piparkoogiküpsis; jõululeivaks Eesti Pagari šokolaadileivake; jõulusaiaks Hagari jõulumuffin; keeksiks Väikese Ahju ehk Heidi Pargi jõulukeeks; üllatustooteks Eesti Pagari kirsi-karamellikook.
Hõõgveinide klassis võidutses Altia Eesti Blossa Vinglögg, jõuluõlledest A. Le Coqi kohviporter.