Mis võib näonahaga juhtuda, kui sa ei kasuta niisutavat kreemi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised teavad, et näonaha niisutamine on tähtis, aga kas sa ka tead, miks see tähtis on? Kõige ilmselgem vastus on tõenäoliselt see, et muidu muutub nahk kuivaks, kuid lisaks sellele on veel mitu põhjust, miks peaks näonahka niisutama.

1. Võib tekkida rohkem kortse

Kas teadsid, et kui sa ei niisuta oma näonahka, siis võivad sul hilisemas elus tekkida sügavamad kortsud. Kortsude vältimiseks tuleks kaitsta oma nahka päikese eest ja kasutada niisutavat kreemi, kirjutab Good Housekeeping.

2. Eksisteerivad kortsud muutuvad sügavamaks

Kui sul on näos juba mõned kortsud ja sa ei kasuta niisutavat kreemi, võivad kortsud muutuda inetumaks ja silmatorkavamaks. Kuivalt nahalt paistavad ka kõige peenemad joonekesed hästi silma. Ekspertide hinnangul võiks niisutav kreem sisaldada hüaluroonhapet.

3. Jume on tuhm, eriti külmal ajal

Talvel võib kuiv õhk nahka kuivatada, mistõttu oleks nahal vaja kaitsekihti, et nahaärritajad ei pääseks nahale liiga ligi ega rikuks su kaunist nägu.

4. Akne muutub hullemaks

Probleemse naha puhul võib niisutav kreem saada su parimaks sõbraks. Kuivuse tõttu võib akne hullemaks muutuda, mistõttu on mõistlik oma nahka regulaarselt niisutada. Kui kardad, et niisutav kreem teeb naha liiga rasuseks, otsi poest kreemi, mis sobiks kõige paremini su nahatüübile. Akne puhul võiks valida niisutava kreemi, mis ei sisalda palju õli ja on lõhnatu.

5. Nahk jääb ilma olulisest kaitsekihist

Kui kasutad erinevaid nahahooldustooteid, siis peaksid teadma, et need sisaldavad aineid, mis võivad nahka kuivatada. Sellisel juhul on niisutava kreemi kasutamine lausa ülioluline, kuna see moodustab nahale kaitsekihi. Vastasel juhul võib nahk hakata punetama ja kestendama.

6. Meik ei näe veatu välja

Kas oled märganud, et su silmade all on väikesed joonekesed, kuhu jumestuskreem kipub kogunema? Need kohad näevad eriti inetud välja, kui sa ei kasuta enne meikimist niisutavat kreemi. Meik kinnitub väga hästi kuivadele kohtadele ja võib kortsude vahele koguneda. Parima tulemuse saavutamiseks võiks umbes viis minutit enne jumestuskreemi kasutamist kanda nahale niisutavat kreemi.

7. Nahk võib hakata sügelema

Duši alt tulles võib nahk vahel «kiskuda» ja sügeleda – kujuta nüüd ette, et see tunne painab sind terve päeva. Täpselt nii võib juhtuda, kui sa ei niisuta oma nahka korralikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles