Ingrid Rüütel: truudus pole juhuse puudus

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Rüütel
Ingrid Rüütel Foto: Jelena Rudi

Sel nädalal 75. sünnipäeva pidanud Ingrid Rüütel tunnistas ajakirjale Naised antud intervjuus, et tema ja Arnold Rüütli elus pole olnud afääre ja skandaale - sellele olevat kaasa aidanud mõistmine ja see, et neil mõlemal on oma aktiivne elu.
 

Ta tõdes, et enamik tema põlvkonna abieludest kestab, kuigi neist ei ole kramplikult kinni hoitud - tänapäeval aga ilmselt ei osata lihtsalt koos olla, ei taheta teineteist hinnata või ollakse liiga egoistlikud, arvas Rüütel.

Samas ei eitanud ta, et sõja üle elanud laste jaoks oli elu armas ja nad ei tahtnud midagi kaotada - hea oli, kui üldse keegi oli, ning nähes, kuidas inimesed ümbert kadusid ja surid, kinnistuti selle võrra enda kõrval oleva inimese külge aina rohkem.

Riigimeeste suhtekolmnurkadest rääkides tõdes Ingrid Rüütel, et tema ei saa sellest ilmselt kunagi aru: «Olgem ausad, truudus pole juhuse puudus, aga inimene, kes tahab oma peret säilitada, peab oskama hoida distantsi.»

Tema ise on enda sõnul elu jooksul käinud palju ekspeditsioonidel ja muudel töösõitudel, kuid kunagi polnud mõtet, et hakkaks kolleegidega üle aisa lööma - see oleks ka töösuhted segi paisanud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles