Mees tunnistab: kavatsen oma raseda naise maha jätta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks 28-aastane mees jagas oma lugu teistega Redditi vahendusel. Mehe sõnul oli ta 27-aastase kaasaga koos olnud kaks aastat. Naine oli kuuendat või seitsmendat kuud rase, kuid mees mõtles lahutuse peale.

«Võin julgelt öelda, et temaga abiellumine oli vale otsus. Mulle ei meeldi mu praegune elu, ma ei naudi seda. Ma vihkan oma elu ja ma vist vihkan ka oma naist,» kirjutas mees. Ta jagas oma lugu Redditis selleks, et teistelt nõu küsida. Ta soovis oma raseda naise maha jätta, kuid ei teadnud, kuidas naisega sellest rääkida või milliseid samme astuda.

Ta kirjutas, et enne abiellumist esines neil vahel vaidlusi, kuid need polnud regulaarsed ja tihtipeale said nad probleemid kiirelt lahendatud. Pärast abiellumist muutusid aga asjad hullemaks. Vahel juhtus ka nii, et mees lasi naisel lihtsalt tema peale karjuda seni, kuni naine maha rahunes. Mees ei öelnud talle ühtki sõna vastu.

Rasedus tõi nende ellu aga rõõmu. «Me olime mõlemad väga rõõmsad. Me tahtsime lapsi saada ja ma arvasin, et see mõjub meie abielule väga hästi ning lõpuks ometi muutuvad asjad paremaks,» kirjutas mees. Kahjuks ei läinud nii. Mehe sõnul muutus naine tema jaoks lausa väljakannatamatuks.

«Ta karjub, ta tujutseb kõige tühisemate asjade pärast. Kui miski on korrast ära, ma jään veidi hiljaks või unustan nõud pesemata, tekitab ta sellest suure probleemi. Kui ta muutub selliseks, pole võimalik temaga rääkida. Ma ei saa teda isegi rahustada, see muudab asja vaid hullemaks. Vahel on asi ka füüsiliseks muutunud,» jätkas ta.

Mees oli veendunud, et kogeb nii füüsilist, emotsionaalset kui ka vaimset vägivalda. Ta tundis, et temast on rõõm välja pigistatud. Naisest oli saanud inimene, keda ta tahaks iga hinna eest vältida.

«Ma kahetsen nii väga temaga abiellumist. Ta pole naine, keda ma armastasin. Kui peaksin olema täiesti aus, siis ma ütlesin, et ei, ma ei tunne tema vastu enam armastust,» tunnistas õnnetu mees. Mehe sõnul oli naine teda näiteks kahvliga visanud ja näkku löönud. Ta kartis naise juures olla. Oma postituses mainis ta põgusalt ka naise vaimset tervist ja seda, et naisel oli kunagi depressioon.

«Ma tean, et raseduse ajal võib esineda depressiooni ja vahel võivad rasedad naised veidralt käituda. Probleem on aga selles, et ma ei saa temaga üldse sellest rääkida. Kui ma julgen pakkuda, et ta läheks psühholoogi juurde, läheb ta hulluks,» kirjutas mees. Mehel oli aga raske mööda vaadata sellest, et naisel on olnud probleeme depressiooniga. Ta teadis, et naine võttis noorena ravimeid, kuid kahekümnendate eluaastate alguses lõpetas ravimite võtmise. Naise sõnul ei aidanud ravimid teda üldse.

Postituse lõpus tunnistas mees, et teda ei huvita enam see, kas naine läheb teraapiasse või mitte, sest tema elu on nii halb, et ta ei taha enam selles olukorras olla. Kogu postitusest võib välja lugeda, et mees on hirmul ega taha, et naine teeks haiget temale, endale või nende sündimata lapsele. 

«Kokkuvõtteks: rase naine on teinud mu elu talumatuks, ta on väga vägivaldne. Ma ei kannata enam sellist elu, ma tahan lahutust, aga ma kardan ja ma ei tea, mida teha,» lõpetas ta oma kirja.

Kuusteist päeva hiljem täiendas mees oma kirja sellega, et andis lahutuse sisse. Ta tunnistas, et see ei läinud kuigi sujuvalt. Mehe sõnul on ta rääkinud günekoloogiga oma naise olukorrast.

Head lugejad, millist nõu annaksite teie inimesele, kes on sellises olukorras?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles