Kristi Pärn-Valdoja: moeajakirjanduses peab tänapäeval minema teemasse rohkem süvitsi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Pärn-Valdoja
Kristi Pärn-Valdoja Foto: Erakogu

Juba käesoleva nädala reedel algab Viru Keskuses traditsiooniline moesündmus FIBIT (Fashion Is Back In Tallinn), mis kahe päeva vältel toob publikuni Eesti parimate moe– ja elustiiliblogijate nägemuse sügistalvisest stiilist ja moe-lounge’i esinema palju stiilseid esinejaid. Laupäeval Viru Keskuse aatriumis asuva moe-lounge’i üheks külaliseks on ajakirja MOOD peatoimetaja Kristi Pärn-Valdoja.

Kuna kõige päevakajalisemad uudised leiab tänapäeval internetist ja mitmed moemajad näitavad koguni oma moeetendusi online’is, siis ajakirja MOOD peatoimetaja sõnul peab moeajakirjandus, nii Eestis kui ka välismaal, minema teemasse veelgi rohkem süvitsi. «Moeajakirjandus peab avama tagamaid, miks on praegu populaarne just üks konkreetne trend ja mitte teine.» Samuti rõhutab ta, et intervjueerida tuleks võimalikult erinevaid moeloojaid ning stilistidel ja fotograafidel tuleb lasta vabalt tegutseda ning fantaasial  lennata, et luua maagilisi pildiseeriaid, mis puhkevad täies ilus õide just ajakirja veergudel.

Moeajakirjandus toob lisaks moele endaga kaasa ka kohtumisi mitmete kuulsate ja värvikate persoonidega üle maailma. Ajakirja MOOD peatoimetajal on õnnestunud intervjueerida lisaks maailmakuulsatele moeloojatele nagu Olivier Rousteing ja Jean-Paul Gaultier ka näitlejaid nagu näiteks Cate Blanchett, Meryl Streep, Ryan Reynolds, Amanda Seyfried ning loomulikult ka Woody Allen. Küsimusele, kellega intervjuu tegemisest Kristi Pärn-Valdoja siiani unistab, vastab ta: «Kindlasti huvitaks mind vestelda moelooja Miuccia Pradaga, kuid üheks ammuseks unistuseks on ka intervjueerida oma lemmiknäitlejat Al Pacinot.»

Moeajakirjanduse telgitagustest kuuleb juba põhjalikumalt FIBITi teisel päeval, 3. oktoobril, kell 14.00 Viru Keskuse aatriumis.

FIBIT toimub Viru Keskuse aatriumis 2. ‒3. oktoobrini, vestlustoad ja kontserdid on kõigile nautimiseks tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles