Soovitusi, kuidas ööuni imeliseks iluuneks muuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Väljend «iluuni» kirjeldab hästi magamise ajal nahas toimuvaid protsesse − uni teeb ilusaks! Lisaks unele võib öise iluhoolduse komplekti lisada ka spetsiaalselt magamisajaks loodud kreeme ja seerumeid, mille intensiivsed komponendid hakkavad aktiivselt tööle just öisel ajal ning loovad iluunele veelgi parema tähenduse, kirjutab Hooaeg.

Öökreemitama!

Nahk on dünaamiline organ, mis kaitseb väliskeskkonna eest, sünteesib D-vitamiini, reguleerib vee ja soojuse tasakaalu ning väljendab meie sisemist ilu. Öösel puhkamise asemel asub nahk täitma tööülesandeid, et hommikuks puhanud ja värske välja näha – põhjalike remonditööde käigus toimub naharakkude uuenemine, võitlus vabade radikaalide vastu ja mikrohaavakeste paranemine. Magades väheneb stressihormooni tase, mis vastutab venitusarmide tekkimise ja nahaplekkide eest. Magus uni võib samuti olla abiks kollageeni tootmisel, mille puudumine on otseselt süüdi kortsude tekkimises. Niisiis soodustab uni naha taastumist, kuid seda eelkõige öösel, seega magamata ööd päevase unega täielikult ei korva.

Nahk on magades toitainetele vastuvõtlikum, mistõttu ongi öötooted disainitud intensiivsema koostisega. Rohkelt vitamiine ja aktiivseid komponente ning niisutust sisaldavad seerumid ja kreemid töötavad öösiti äärmiselt efektiivselt − pakuvad nahale rohkem tööriistu tähtsate ülesannete täitmiseks ning aitavad kompenseerida naha kuumenemisel tekkivat kuivust. Päevasel ajal tegeleb nahk enda kaitsmisega ega suuda omistada nii palju aineid kui öösel, seetõttu on päevakreem palju kergema koostisega ning pakub suhteliselt lühiajalist toimeainet.

FRESH LOOK taastav öökreem

Kooriv öine emulsioon niisutab nahka sügavuti, kiirendab rakkude uuenemist ning tegeleb terve öö kortsude silumisega. Nahk on hommikul värske, puhas ja pehme. Alfa-hüdroksiidhape aitab tõhusalt vabaneda surnud naharakkudest, tuhmi naha süüdlastest.

TALIKA vananemisvastane öine hooldus

Fotohooldusteraapiast inspireeritud näohooldus parandab naha DNA-d ja neutraliseerib vabad radikaalid − aktiivse komponendi Photo-Youth Repair®-i abil suunatakse valguse energia näo uuendamise protsessidesse. B-vitamiin vähendab tumedaid laike ning hüaluroonhape aitab nahka pinguldada. 

DERMASEL naharakke uuendavad öised seerumid 3x1

Ampullitäis imeseerumit suudab magamise ajal mõjutada elastiini tootmist, mis omakorda parandab naha elastsust ja takistab kortsude teket. Surnumere mineraalid tõstavad naha niiskuse sisaldust ning sojaoa ja Gatuline®-i kombinatsioon parandab naha mikrotsirkulatsiooni.

EISENBERG öökreem meestele

Mehed, siin on ilutoode, mida vajate − Eisenbergi näokreem toidab ja pehmendab näonahka ning kaitseb seda pikaajaliselt keskkonna kahjulike mõjude eest. Shea-või ja papaia rahustavad ärritunud nahapinda ning lisavad paraja koguse niiskust. 

ESTĒE LAUDER ööseerum Advanced Night Repair

Dermatoloogiliselt testitud seerum on võimas vananemisvastane relv, mis taastab ja parandab naha seisukorda. Tänu erilisele koostisainete kompleksile on tulemuseks eriti särav, pehme ja siidine nahk. 

KIEHL’S öine nahakoorija Overnight Biological Peel

Õrn koorija soodustab naha loomulikku uuenemisprotsessi, aitab eemaldada surnud naharakud ning annab hommikuks värske ja sileda naha. Selle bioloogilise koorijaga võib lausa kolm korda nädalas ööd veeta. 

Nahk tippvormi!

Öö varjus õrna koorimisega tegelev mask jätab naha tekstuuri mõnusalt pehmeks ja puhtaks ning ühtlustab naha tooni. Lisaainetevaba koorija sobib kõikidele nahatüüpidele.

Näole mõeldud spetsiaalsed öökreemid pole ilmselt kellelegi uudis, kuid nahk vajab niisutust ka mujalt − kindlasti tasub proovida just magamise ajaks loodud jalakreeme, deodorante ja maske, mis niisutavad nahka naturaalsel moel, toidavad sügavuti ning annavad kehale päeva alustamiseks ideaalse platvormi. Öine deodorant poeb magades paremini naha sisse ja reguleerib higinäärmete tööd halva lõhna eemaldamiseks. Jalgade pehmendajatest on aga öised kreemid kõige sisukamad, sest nende rasvane koostis ei sobi päevaseks käimiseks – kreemita ja tõmba tulemuse kindlustamiseks ka sokid jalga. Neid öiseid võrgutajaid võib häbenemata nautida igaüks − tooteid leiab nii naistele kui ka meestele.

SCHOLL Velvet Smooth öömask jalgadele

See jalgade uus parim sõber on intensiivse niisutaja, mis saab jagu ka nahapaksenditest ning võlub hommikuks pehmed ja värsked tallad. Hooldatud jalad annavad päevale hoogsama mineku.

HLAVIN kreemdeodorant

Nii naistele kui ka meestele sobiv kreemdeodorant sisaldab naturaalseid lõhnaaineid ning on täiesti alkoholivaba. Kanna pärast pesemist ja enne magamaminekut õhuke kiht kreemi kaenla alla – toime kestab ligi nädal aega. Toode on valmistatud kehasõbralikest koostisainetest ega sisalda alumiiniumi.

NATURA SIBERICA öine kehakreem

Naha tugevdamiseks ja taastamiseks mõeldud kehakreem on rikas provitamiinide poolest, sisaldab küllastumata rasvhappeid, E-vitamiini ning Kaug-Ida ženšenni, mis kiirendab naha uuenemisprotsesse. Parabeenivaba. 

MISSHA Super Aqua Cell Renew Snail öömask

Ilumaailma ukse vahelt on sisse roomanud tigu, mille lima elavdab naharakkude tootmist ehk aitab nahal lihtsalt parem välja näha. Ka Missha on oskuslikult peitnud oma öömaski mainitud tegelase toorainet ning tulemuseks ongi pehme, niisutatud ja noorem nahk. Lisaks on mask parabeeni- ja mineraalõlivaba.

LANCÔME väsimusmärke leevendav ööseerum-mask

Värskendav öökaaslane kaotab näost stressi ja keskkonnamõjude jäljed ehk muudab tuhmi naha säravaks, niisutab sügavuti ja toniseerib. See intensiivne hooldus sobib ka tundlikule nahale. Hommikul ärgates on nahk täielikus zen-olekus.

CLINIQUE öömask

See lõhnavaba niisutav mask on usaldusväärne kaaslane terveks ööseks – nahk ammutab kreemist endale vajaliku koguse toiteaineid, mis hommikuks näo särama löövad. Aaloeekstrakt taastab naha vajaliku tasakaalu.

LA PRAIRIE Skin Caviar Luxe öömask

Öömaskide koorekihis resideeruv La Prairie sulandub nahka kergesti ning hommikul ärgates on luksuslik kaaviariekstrakt jätnud endast maha pehme, elastse ja värske naha ning see tulemus püsib pikka aega. Toote märksõnadeks on kindlasti tipptehnoloogia, innovatsioon ja Šveitsi kvaliteet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles