Miks tasuks maniküüri tehes kasutada aluslakki?

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised, kes teevad omale ise kodus maniküüri, tahavad tihtipeale aega kokku hoida ning tõmbavad kiirelt uue laki küüntele ega näe rohkem vaeva. Asjatundjad soovitavad aga maniküürile veidi rohkem aega pühendada ja kindlasti ei tohiks unustada ka aluslakki.

Patti Yankee, tänu kellele on nii mõnegi kuulsuse küüned ilusti hoolitsetud, rõhutas, et aluslaki kasutamine on väga tähtis. «Maja ehitades alustatakse ju vundamendist – aluslakk on pikaaegse maniküüri vundamendiks,» sõnas Yankee portaalile Good Housekeeping antud intervjuus. Järgnevalt on välja toodud kolm head põhjust, miks tuleks alati kasutada aluslakki.

1. Tänu aluslakile peab maniküür kauem vastu

Aluslakk sisaldab spetsiaalseid aineid tänu millele haakub küünelakk paremini küünte külge. Aluslakk on loodud nii, et see kinnituks hästi nii küüne külge, kuid samas hoiaks tugevalt kinni ka küünelakki. Sisuliselt on see kui liim küüne ja laki vahel. Ilma aluslakita ei püsi küünelakk kuigi kaua küüntel ja võib hakata pragunema.

2. Tänu aluslakile ei määri küünelakk küüsi ära

Kas oled kunagi mõnda küünelakki eemaldades avastanud, et su küüned on laki all muutunud kollakaks? Tõenäoliselt ei kasutanud sa aluslakki, kuna see oleks küüsi laki määrdumise eest kaitsenud. Aluslakk on kui selge ja kaitsev kiht küüne ning küünelakis oleva värvaine vahel. 

Hea nipp, mida tasuks meeles pidada, on see, et mida tumedam on küünelaki toon, seda tähtsam on kasutada aluslakki. Kui sul on kiire ja aluslaki kasutamine kulutaks lihtsalt aega, eelista heledaid või loomulikke küünelakitoone, mis ei muuda küüsi kollakaks. 

3. Aluslakk võib olla tõhus abimees

Aluslakid sisaldavad selliseid aineid, mis on kasulikud mitme erineva küüneprobleemi korral. Loe erinevate aluslakkide siltidelt, et leida selline, mis just sinule sobiks. Kui sul on väga kuivad küüned, otsi aluslakk, mis niisutaks küüsi. Kui su küüne pind on ebaühtlane, otsi aluslakki, mis täidaks küüne pinnal olevaid lohukesi või pragusid. Kui sul on nõrgad ja kergesti lõhenevad küüned, otsi aluslakki, mis muudaks küüned tugevamaks. 

Foto: Tootja foto

Pane tähele: ära kasuta pealislakki aluslaki asemel ega vastupidi. Aluslakk pole niivõrd läikiv kui pealislakk ja pealislakk ei paku nii head haardumist kui aluslakk.

Toimetaja soovitab: essence'i the GEL aluslakk

Olen mõnda aega kasutanud essence'i aluslakki ja soovitan seda teistelegi. Tänu aluslakile peab maniküür tõesti kauem vastu ja essence'i aluslakk kuivab väga kiiresti, mistõttu on seda hea kasutada ka siis, kui sul pole maniküüri tegemiseks palju aega.

Seda on kerge tavalise küünelakieemaldajaga maha võtta ja lakk kaitseb küüsi lõhenemise eest. Laki hinnaks on 2,79 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles