Miks tunnevad naised avatud abielu vastu rohkem huvi kui mehed?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui siiani oled arvanud, et monogaamne suhe valmistab just meeste jaoks probleeme, siis sa eksid. Veebileht OpenMinded.com tegi kindlaks, et naised tunnevad avatud abielu vastu palju suuremat huvi kui mehed.

OpenMinded.com on tutvumisleht, mis on mõeldud neile, kellel on avatud abielu. Avatud abieluks nimetatakse seda, kus mõlemad partnerid on nõus sellega, et kallimal on abielu kõrval veel suhteid, kirjutab YourTango.

Tutvumisleht andis välja pressiteate, milles seisis, et kolmandik abieluinimestest tunnistab, et on kallimat petnud, ent kõigest viis protsenti neist on partneriga kokku leppinud, et neil on avatud abielu.

OpenMinded.com korraldas uuringu ja palus 64 000 abielus kasutajalt, kelle idee see oli, et nende suhe võiks olla avatud. Kaks kolmandikku vastanutest kinnitas, et see idee pärines naispartnerilt.

Monogaamia toimib mõningate paaride puhul, kuid kõigile see kindlasti ei sobi. Sellest ajendatult otsivad inimesed alternatiive, kuidas traditsioonilisse abiellu veidi muutusi tuua. Kuigi varem on arvatud, et just mehed soovivad kõrvalsuhteid ja vaatavad rohkem ringi, on see tõekspidamine aegunud.

Brandon Wade, veebilehe OpenMinded.com tegevjuht ja asutaja, sõnas, et tal on oma teooria selle kohta, miks just naised tunnevad huvi avatud abielu vastu. «Naised tajuvad, kui suhe ei toimi, ja asjaolu, et mittemonogaamseid suhteid aktsepteeritakse üha enam, julgustab naisi proovima ebatavalisi meetmeid. Asi pole selles, et partner ei rahuldaks neid; pigem soovitakse puhuda elu sisse suhtele, mis on juba kustumas,» selgitas Wade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles