Üha rohkem koduseid emasid armastab keset päeva veini juua

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Britid on tuntud selle poolest, et neile meeldib teed juua: igavavõitu pärastlõunale annab hea annuse energiat üks kange tee ja paar küpsist. Aga paistab, et see trend on muutumas, sest üha enam koduseid emasid eelistab tee asemel keset päeva hoopis veini juua.

Mõned eksperdid näevad keskpäevases veinijoomises lausa nii suurt probleemi, et nad kardavad, et keskealised kodused emad näitavad lastele halba eeskuju ja seavad oma tervise tõsiselt ohtu. Daily Mail uuris emadelt, mis ajal nad tavaliselt alkoholi tarbivad.

Leah (52) elab Londonis, tal on kaks last: Henry (13) ja Cecily (10)

Leah tunnistas, et tal on kombeks üks alkohoolne kokteil juua kell 12, mis võib paljude jaoks tunduda üsna varajase ajana. Leah lemmikjoogiks on kir - prantsusepärane kokteil, mis on valmistatud valgest veinist ja mustsõstra liköörist. Tavaliselt naudib naine kokteili mõnes baaris, aga aeg-ajalt valmistab seda ka kodus.

«Ma ei tee seda iga päev, talvel joon seda üsna harva. Minu jaoks sümboliseerib see ulakas kokteil väga väärtuslikku asja: päeva ilma töö ja kohustusteta. Kui ma olen eriti heas tujus, võin asendada valge veini šampanjaga,» rääkis Leah. Tema sõnul ei joo ta selleks, et stressi leevendada, vaid hoopis sellepärast, et kokteil on tema jaoks puhas nauding. 

Clare (38) on kolme lapse ema: Josh (8) ja kaksikud Evie ning Georgie (7)

Clare on kirjanik ja naise sõnul aitab alkohoolne jook tal vahel inspiratsiooni leida. Naine on juba aastaid töötanud vabakutselise kirjanikuna, kuid selline «vaba graafik» on tema jaoks siiski üsna uus olukord. 

Clare'ile meeldib veini nautida kell üks pärastlõunal. «Keskpäevane joomine on minu jaoks kuidagi väga dekadentlik ja mulle väga meeldib salati kõrvale veini juua. Vahel teesklen, et olen Prantsusmaal, kus veini joomine on täiesti tavaline tegevus ja kus keegi ei vaataks sellele viltu,» rääkis naine. Claire ei tarvita alkoholi iga päev, kuna tema «rahakott ega maks ei peaks sellele vastu», ent talle meeldib aeg-ajalt omale midagi head lubada.

Shona (44) elab Devonis ja tal on neli last

«Paljud asjad, mida varemalt peeti täiesti normaalseks, on praegusel ajal küsitavad; näiteks siseruumides suitsetamine, lapsele laksu andmine ja keskpäeval alkoholi nautimine,» sõnas Shona, kellele meeldib veini juua kella kahe paiku. Tema arvates pole selles midagi imelikku, kui ta avab keset päeva veinipudeli, et päeva monotoonsust murda.

«Pärastlõunal veini nautimise juures on midagi väga maitsvalt ulakat. Muidugi on see rumal ja vastutustundetu, aga see muudabki asja lõbusaks,» nentis Shona. Nagu teisedki emad, ütles ka Shona, et ta ei tarvita alkoholi iga päev, aga kui tal oleks vähem kohustusi, siis võib-olla jooks ta ka rohkem veini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles