Armuvõrgud internetis toovad ellu elevust!

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kümned vallalisi kokku viivad veebilehed ja mobiilirakendused pole ammu enam uus nähtus. Tinder, flirtic.ee, iha.ee (üsna vallatu suunitlusega veebileht), teelejatoots.ee, Facebook ja teised on toonud inimeste ellu mõnusat elevust ja kindlasti ka sellist tähelepanu, nagu hing ihkab... või siis mitte. Teeme tutvust neist võrgustikest kõige popimaga, millel nimeks Tinder. Milliseid mehe- ja naisetüüpe võib Tinderis kohata? Panime kokku väikese välimääraja.

MIS ON TINDER?

Tinder on mugav deitimisrakendus sinu telefonis. See kasutab GPSi, et leida vallalised, kes asuvad sulle kõige lähemal. Kuna Tinder on seotud Facebookiga, kasutab äpp samuti su sõbralisti ja huvisid, et leida just parim match.

Tinderi kasutamine on imelihtne: sulle pakutakse profiili ning kui sulle tundub, et mees/naine sulle meeldib, «tõmbad foto paremale» ehk vajutad «meeldib»; kui mitte, lennutad pöidlaliigutusega profiili vasakule ja teda sulle enam ette ei söödeta. Suhelda saad sa ainult nende inimestega, kellele ka sina meeldid. Tinder on olemas nii iPhone’ile, Androidile kui ka Windows Phone’ile (viimase puhul tuleb otsida äppi 6tin).

Kindlasti leiad Tinderist äärmiselt toredaid inimesi, kellega maailmaasju arutada, aega veeta või kellele koguni tõsisem suhtevõimalus anda. Varem või hiljem võivad aga su teele sattuda järgmise välimääraja tegelased.

5 NAISETÜÜPI, KEDA KOHTAD TINDERIS

Foto: SCANPIX

Profifotograaf – see on tütarlaps, kes oskab teha suurepäraseid selfisid või siis on üles laadinud grupipildid, kus on raske aru saada, milline viiest kaunitarist fotol võiks olla tema. Ta teab, millise nurga alt teha endast parim võte (harilikult pildistatud ülevalt alla) ning on oskuslikult rõhutanud oma parimaid omadusi.

Loomasõber – kassid, koerad, hobused... See tüdruk paistab armastavat kõiki loomi! Tema sportlikku elustiili tõendavad eemalt püütud ratsutamispildid, sageli on tal peas kiiver või nägu varjamas kassi karvane käpp, seetõttu on väga raske aru saada, milline ta tegelikult välja näeb.

Tuttav – see on naine, kellega on sul sada ühist Facebooki-sõpra ning meeletu hulk samu huvisid, kuid ometi ei ole sa teda eluski kohanud. Kas sa peaksid teda tundma? Kas olete olnud koos mõnel peol? Kelle seltskonda ta täpselt kuulub? Nii palju küsimusi, mida hea kasutada vestlusel avanguna.

Preili Häbelik – tütarlaps, kes Tinderis võib rääkida lõputult ja vabalt, viskab nalja ning tundub igati vabameelne ja vahva. Kui te aga päriselus kohtute, tuleb välja, et ta on tegelikult kohutavalt häbelik ning sõnu tuleb temast tangidega välja kiskuda.

Passiiv-agressiivik – pealtnäha suurepärane tütarlaps, kes aga üsna pea hakkab käituma kummaliselt passiiv-agressiivselt. Kui sa ei vasta ta sõnumile kohe, muutub ta pahuraks ning viskab vihaselt: «Nojah siis! Sul vist on seal teiste plikadega nii palju tegemist!»

5 MEHETÜÜPI, KEDA KOHTAD TINDERIS

Härra Üheöösuhe – mees, kes pärast paari esimest kiiret flirdiliigutust annab mõista, et parema meelega suhtleks sinuga reaalelus. Kui sa aga esimese kohtinguga viivitama kipud, muutub kutt rahutuks. Kehvemal juhul võib ta pärast esimest kohtingut selgitust andmata kaduda.

Järve- või autopildiga tüüp – on üks huvitav seaduspärasus, mida pea kõik meiega rääkinud naised märkisid. Nimelt valib teatud hulk mehi profiili avapildiks foto autost või mõnest veekogust. Kui autopildist võib veel aru saada («Vaadake mind, mul on nii püss pill!»), siis mis loogika võib küll peituda järvepildi taga? Viitab see ujumis-, kalastamis- või matkahuvile? Omavad nad järve? On tegelikult kalad? Või alligaatorid? Kahepaiksed? Keegi ei tea!

Foto: SCANPIX

Päikeseprillitüüp – sellel härra Päikesepaistel on igal fotol ees päikeseprillid. Tõenäoliselt ta isegi magab, toonitud klaasid silmi katmas. Ilmselt näeb ta neil fotodel isegi küllaltki kuum välja, kuid ikkagi tekib küsimus: miks ta nii kiivalt oma silmi varjab?

Sinu tulevaste laste isa – tegu on üheöösuhtetüübi vastandiga, sest ta teeb sulle kiirelt selgeks, et tema eesmärgid on romantilisemad ja sihid pikema perspektiiviga. Teinekord ütleb ta sulle juba mõnepäevase vestluse järel, et sinust saaks tema tulevastele lastele hea ema. Olenevalt sellest, mida sa ise Tinderist otsid, võib see olla ehmatav – või siis, vastupidi, sootuks see, mida sa kuulda tahad!

Foto: SCANPIX

Veiderdaja – kutt, kes kas ei oska fotole jääda või on ta seadnud eesmärgiks laadida üles nii palju veiderdavate nägudega pilte kui võimalik. Ilmselt ta arvab, et näitab nii oma lapselikku poolt ja head huumorisoont, kuid tegelikult ei saa tema profiilile sattudes ei ööd ega mütsi aru, milline ta siis tegelikult välja näeb, kui tal pole peas Miki-Hiire kõrvu või habemes kolme punupatsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles