«Seks ja linna» staar Kim Cattrall: et olla lapsevanem, pole vaja mu nime sünnitunnistusele!

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Cattrall
Kim Cattrall Foto: Xposurephotos / Scanpix

Kes meist ei mäletaks kuraasikat Samanthat hittsarjas «Seks ja linn», kel meesterada taga ning kes alati valmis võitlema naiste õiguse eest käituda seksuaalselt nii vabameelselt, kui neil soovi on? Samanthat kehastanud näitlejatar Kim Cattrall (59) pidi aga hiljuti raadiosaates vastama raamidesse suruvale küsimusele: miks tal lapsi pole.

Cattrall oli külas BBC Radio 4 raadiosaates «Women’s Hour» (ing naiste tund), kus talle esitati küsimus: miks pole naine otsustanud lapsi saada. Näitlejatari vastus oli tabav ning mõtlemapanev.

«Ma ei ole bioloogiline lapsevanem, aga ma olen lapsevanem,» ütles Cattrall. «Mul on palju noori näitlejaid ja näitlejatare, kelle jaoks ma olen mentor. Ma olen väga lähedane oma õdede ja venna lastega. Tänapäeval on võimalik olla lapsevanema rollis nii, et su nimi ei pea olema kirjas kellegi sünnitunnistusel. Oma emalikku poolt on võimalik väljendada väga selgelt, väga tugevalt… See pakub ääretult suurt rahuldust.»

Ka Eesti ühiskonnas on sündide arvu teema tekitanud suurt debatti. Statistikaamet kirjutas 2014. aastal oma blogis, et aktiivne sünnitusiga on Eestis kiirelt tõusnud, kuna naised tahavad enne emaks saamist lõpetada kooli ja alustada karjääri. «Sünnitamisea pikenemine on kindlasti hea märk, sest naised sünnitavad pikema eluperioodi jooksul,» kirjutas Alis Tammur, statistikaameti vanemanalüütik. «Samas ei kompenseeri praegu pikem aktiivne sünnitusiga rahvastiku taastootmist.»

Mida veel aga Kim Cattrall raadiosaates naiseks olemisest, vananemisest ja oma elupõhimõtetest rääkis, saad kuulata siin!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles