Beebimassaaž tugevdab ema ja lapse vahelist sidet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna iive on positiivne.
Tallinna iive on positiivne. Foto: SCANPIX

Massaaž tugevdab ja kasvatab sidet ema ja lapse vahel ning beebid naudivad seda - tähtis on aga lapse areneva kehaga väga õrnalt ümber käia ja teada sobivate massaažiõlide retsepte.

Puudutused on imiku kasvamise ja arenemise jaoks väga tähtsad nii kehalises kui emotsionaalses mõttes, kirjutati kehaõlide apteegi kodulehel aromamour.eu.

Õrn keha ja jalgade massaaž võib olla beebile rahustav ja kosutav. Kolju sulgumata lõgemete tõttu ei ole aga soovitatav pea masseerimine.

Beebid naudivad massaaži ja tavaliselt magavad seejärel paremini. Ka suuremad lapsed lasevad end harilikult meelsasti masseerida. Tähtis on meeles pidada, et kuna lapse keha on alles arenemas, siis tuleb sellega väga õrnalt ümber käia.

Eeterlike õlide kasutamine beebimassažis

Aroomide kasutamine beebide ja laste puhul on kahepoolne võit. Kui te kasutate eeterlikke õlisid aroomilampides, aurutites või õlides, siis mõjub see tahes tahtmata ka Teile.

Massaažiga võib alustada umbes kahe kuuse beebi puhul. Kuid vältida tuleks seda üks kuni kaks nädalat enne ja pärast vaktsineerimist.

Doseerimine massaažiks: kuni kolme aastased beebid - üks tilk kas rooma kummeli, neroli, lavendli või roosi eeterlikku õli 30 milliliitri baasõli kohta. 3- kuni 14-aastaste laste puhul üks tilk eeterlikku õli kümne milliliitri baasõli kohta. 14-aastased ja vanemad - neli tilka kümne milliliitri baasõli kohta.

Vannis sobib kasutada ainult eelnevalt segatud eeterlikke õlisid – näiteks baasõlis, piimas või vahukoores.

Kui beebi on rahutu, kasuta rooma kummelit või nerolit kas vannis või massaažiks. Head und toetab ka üks tilk lavendlit linadel või pidžaamal.

Kuni aastase lapse puhul kasutada ühte eeterlikku õli korraga üks tilk. Üle aastase lapse puhul võib kasutada juba kolm tilka ning eelnevale nimekirjale lisanduvad veel mürr ja benzoe - mõlemad on hellad ja effektiivsed.

Kui on vaja erinevaid õlisid korraga, siis võib need eelnevalt kokku segada ning seejärel kasutada sellest vajalik kogus (üks või rohkem tilka).

Erinevate eeterlike õlide sobivus lastele

Kummel on suurepärane eeterlik õli mida laste puhul kasutada. See rahustava ja pehmendava toimega õli on saanud hüüdnime «laste eeterlik õli».

Unetuse, ärrituse või kõhuhädade puhul kasutage kummelit lokaalseks massaažiks või vannis. Enne vanni segada kas baasõli või piimaga.

Nii väikelaste kui vanemate laste puhul võib kasutada köha ja valutava rinna puhul mürri (segatuna baasõlisse). Mürr on hell, kuid efektiivne ja kergelt rahustava toimega. Paljudele lastele meeldib selle värske ja puhas lõhn.

Mürr sobib ka koos lavendliga kasutamiseks vannis või aroomilambis lapse toas. Kuid kindlasti tuleb jälgida, et lamp oleks lapsele kättesaamatus kohas.

Lavendel ja benzoe on suurepärane duo vanemate laste inhalatsiooniks külmetuse, valutava kurgu või põskkoopapõletiku puhul. Alati tuleb lastele meelde tuletada, et nad ennast ei põletaks ja koguseks oleks mitte rohkem kui neli tilka õli (kolme kuni kümne aastaste laste puhul).

Haigusi leevendavad aroomiõli segud

Bronhiit: 4 tilka teepuu- ja 4 tilka atlase seedri õli – inhalatsiooniks.

Põskkoopapõletik: 4 tilka teepuu- ja 2 tilka piparmündi eeterlikku õli – inhalatsiooniks.

Kuiv köha: 2 tilka sandlipuu ja 4 atlase seedri õli - inhalatsiooniks hommikul ja õhtul.

Rögane köha: 4 tilka teepuu-, 4 eukalüpti- ja 2 piparmündiõli. Segada need 20 milliliitri magusa mandli õliga ja kanda pool teelusikat hommikul ja õhtul rinnale.

Kindlasti tuleks enne teha allergiatest: asetage väike tilk segu käerandmele ja hõõruge sisse. Vaadata, kas märkate mingeid ärritusmärke. Pärast testi hõõruge nahale veidi tärklist, et vähendada lõhna intensiivsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles