Teismelisel neiul paluti T-särgil oleva sõnumi tõttu koolist lahkuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

USAs Lõuna-Carolina osariigis saadeti üks teismeline neiu koolist koju, kuna tema T-särgil oli aus sõnum: «Keegi ei tea, et ma olen lesbi.»

Briana Popour, kes ei varja oma seksuaalset orientatsiooni, kutsuti tunnist ära ja talle öeldi, et ta peab T-särki vahetama või koolist lahkuma. Neiu sõnul on ta varemgi sama särki kandnud ja sellest pole mingeid probleeme tekkinud, kirjutab RedBook.

Popour olevat vastu vaielnud, et kooli riietumiseeskirjades pole sõnagi selle kohta, et õpilased ei võiks kanda rõivaid, mis viitavad nende orientatsioonile. Talle vastati, et kõike ei peagi eeskirjadesse panema.

Kui kohalik uudisteagentuur võttis kooliga ühendust, andis kool välja pressiteate, milles öeldi, et neiu T-särk oli «solvav ja häiriv». Popuri ema sõnul võis asi olla selles, et kooli juhtkonnas on inimesi, kellele ei meeldi erinevad viited lesbidele, geidele või biseksuaalidele.

Briana Popour sõnas, et kool peaks olema koht, kus õpilased saavad kanda kõike ja näidata, et nad on rahul sellega, millised nad on. Õpilaste identiteeti ei tohiks keelata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles