Suhtenõustaja: aus suhtlemine mõjub naise seksuaalelule paremini kui sugutungi tõstev ravim

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhtenõustaja Tracey Cox tunnistas, et «roosa tablett» Addyi, mis on palju tuntust kogunud ka naistele suunatud Viagrana, ei pruugigi olla niivõrd tõhus, kui reklaamitakse. «Naiste sugutungi suurendavat ravimit on hädasti vaja, aga Addyi pole päris see,» sõnas ta.

Coxi sõnul on ka paljud eksperdid Addyi maha teinud, kuna see pole piisavalt tõhus, sel esineb hirmutavaid kõrvalmõjusid ja veel palju puudujääke. Üheks miinuseks on näiteks see, et Addyit ei tohi võtta koos alkoholiga, aga kuna seda ravimit peaks manustama iga päev, välistab see ka üksiku klaasi veini, mida naised armastavad aeg-ajalt nautida, kirjutab Daily Mail.

Teine oluline puudujääk on see, et Addyi ei sobi kuigi hästi kokku antibeebipillidega. Ettevaatlik tasuks olla ka mitme teise ravimiga.

Aga kindlasti leidub naisi, kes on sugutungi tõstmise nimel valmis riskima ja võtavad seda «imerohtu». Mis siis juhtub? Kas see muudab nende voodielu enneolematult heaks?

«Kuna uuringud on näidanud, et see ravim toimib vaid 9–15 protsendi naiste puhul, siis tõenäoliselt ei muuda see su voodielu paremaks,» oli Cox aus. Ja kui ravim peaks tõesti mõjuma, siis ei tasu arvata, et saad imelist seksi kogeda igal õhtul.

Coxi sõnul on see suur pettumus, et Addyi ei mõju nii, nagu seda reklaamitakse. «Madal libiido on suur probleem, eriti naiste jaoks, ja meie elu oleks ju palju lihtsam, kui seda probleemi saaks lahendada tableti abil,» ütles Cox. «Ma usun, et sugutungi saaks tõsta ravimi abil, mis mõjutaks ajuhormoone ja neurotransmittereid, sest uued uuringud näitavad kõik selles suunas. Aga praegu me pole veel päris seal. Kahjuks.»

Seetõttu tuleks leida muid lahendusi, kuidas oma seksiisu tõsta. Coxi sõnul on selleks terve hulk võimalusi. Esiteks tuleks lõpetada enda süüdistamine. «Naistele on see väga omane, et kui miski läheb valesti, hakatakse ennast süüdistama. Kui partner tahab rohkem seksida kui sina, siis võib kergesti tekkida tunne, et sul on midagi viga,» ütles nõustaja. Teadlased on leidnud, et naistega juhtub pikaajalises suhtes midagi, mis meestega ei juhtu. Suhte alguses on naised ja mehed seksist võrdselt huvitatud, ent naiste sugutung langeb harilikult 1–4 aasta jooksul. Coxi sõnul toimub langus ka meestel, kuid naistel on see siiski suurem.

Sellel on mitu põhjust. Esiteks on asi selles, et naised sünnitavad lapsi ja see mõjutab naise keha, unerütmi ning lõpuks ka libiidot.

Teine tähtis põhjus, millest räägitakse vähem, on see, et naistel on meestest raskem orgasmi saada (umbes 80 protsenti naistest ei ole võimelised tavalise vahekorra ajal orgasmi saama). Paljud mehed pole seksuaalselt kuigi osavad ja paljud naised ei julge suud lahti teha, sest nad ei taha mehi solvata. Tulemuseks on see, et naine pole seksist eriti huvitatud. Naine ei saa iga vahekorra alguses olla kindel, et sel korral kogeb ta orgasmi – erinevalt mehest – ja kui partneri lähenemismeetodid pole kuigi nauditavad, siis pole mingi ime, et seks ei paku huvi. Siinkohal on süüdi mõlemad: naine peaks julgemalt rääkima, mees peaks küsima juhtnööre ja tagasisidet.

Mõlemad sugupooled peavad omale teadvustama, et madalas sugutungis ei saa kedagi süüdistada. Asi pole selles, et naisel oleks midagi viga või et ta ei pea oma kallimat enam piisavalt atraktiivseks.

Cox lisas, et loomulikult on see ebaaus, et madal sugutung on pigem naiste kui meeste probleem, aga seniks, kuni töötatakse välja väga hästi toimiv ravim, peame olema langeva libiido suhtes mõistvamad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles