Selfi võib paljastada, kas sa oled emotsionaalselt ebastabiilne

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Duck face'i selfi.
Duck face'i selfi. Foto: SCANPIX

Kui sa pole veel jõudnud end kurssi viia, milline foto on selfi, siis selfit on kõige lihtsam selgitada nii, et see on endast tehtud foto, mida jagatakse teistega sotsiaalmeedia vahendusel. See, kes või mis jäävad sinu taustale, pole oluline.

Sotsiaalmeedias ringi vaadates võib näha, et peaaegu kõik teevad selfisid. Selfi on üks võimalus, kuidas end väljendada ja end maailmale näidata, aga üllatav on see, et selfi võib sinu kohta teistele üsna palju infot paljastada, kirjutab YourTango.

Singapuri teadlased viisid läbi uuringu, mille nimeks oli «Mida selfi sinu kohta ütleb». Nad analüüsisid 123 inimest, kellel oli kombeks palju erinevaid selfisid teha. Osalejatel paluti täita küsimustik ja seejärel paluti sajal tudengil hinnata osalejate selfisid ning pakkuda, millise iseloomuga võib iga inimene olla.

Teadlased hindasid omalt poolt seda, kas inimene vaatab pildil otse, kas tema näost saab välja lugeda positiivseid emotsioone, kas tegemist on ainult näofotoga või on pildil näha ka keha, kus on foto tehtud ja kas pilti on töödeldud või mitte.

Näiteks meeldivama mulje jätsid inimesed, kelle fotodelt võis näha positiivsust ja kes hoidsid kaamerat pigem all pool. Eneseteadlikud inimesed varjasid rohkem seda, kus foto oli tehtud, kuna nad muretsesid oma privaatsuse ja turvalisuse pärast. Kõige huvitavam oli aga see, et teadlaste sõnul viitavad musisuu ehk duck face’i selfid sellele, et inimene on neurootiline ja emotsionaalselt ebastabiilne.

Küsimustike põhjal tegid teadlased kindlaks, et inimesed oskasid ise oma iseloomu õigesti hinnata, kuid teised inimesed hindasid neid nende fotode alusel sageli valesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles