Soovid valgemaid hambaid? Söö neid toiduaineid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valgema naeratuse nimel ei pea tingimata pöörduma hambaarsti poole. Mõned toiduained, mis on paljudel köögis olemas, aitavad hambaid valgemaks muuta.

Loe, milliseid toiduaineid võiks oma menüüsse lisada, kui soovid valgemat naeratust, kirjutab Marie Claire.

  • Õunad

Hambaarst dr Jeffrey Rappaport selgitas, et õuntel on kõrge toiteväärtus, kuid lisaks sellele aitavad õunad hambaid puhastada ja valgemaks muuta. 

  • Porgand

Porgandid on mõnusalt krõmpsuvad – nagu õunadki –, tänu millele eemaldavad need tõhusalt hammastel olevaid plekke.

  • Pirnid

Pirnid sisaldavad suures koguses vett, mis soodustab sülje tekkimist. Pirni viljaliha aitab neutraliseerida suus happelisust.

  • Maasikad

Küpsetes maasikates on palju hapet, mida saab hästi kasutada hammaste pinna puhastamiseks. Lisaks on maasikates C-vitamiini, mis on kasulik igemetele.

  • Kurk

Igemed hoiavad hambaid tugevalt suus, seetõttu on tähtis ka nende eest hoolitseda. Dr Rappaporti sõnul on värske kurk selleks ideaalne toiduaine, kuna sisaldab palju kiudaineid, mis on kasulikud nii hammastele kui igemetele. Värske kurgi krõmpsuv konsistents aitab eemaldada hammaste külge ja vahedesse jäänud mustust.

  • Juust

See võib kõlada üllatavalt, aga juust aitab samuti hambaid valgemaks muuta. Juust sisaldab nimelt piimavalku kaseiini, mis kaitseb hammaste emaili. 

Lisaks eelpool mainitud toiduainetele võiksid närida ka suhkruvaba närimiskummi ja jookidest võiks eelistada värvituid märjukesi, sest need hoiavad hambaid säravvalgetena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles