Moeblogi: puhkus läbi, tagasi kontorisse!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimesed on kuidagi suvega üles sulanud – augustikuu päike on vist hästi mõjunud. Naeratatakse rohkem ja ollakse positiivsemad. Suvepuhkused on läbi ja inimesed on tagasi oma tööpostil. Mõnus suvesurin veel sees tiksumas ning suur tegutsemistahe hinges pulbitsemas klõbistatakse sõrmedega arvutiklahvidel nagu virtuoossed pianistid.

Et niimoodi muretult klõbistada, peab ennast oma riietes hästi tundma. Ehk siis riietus peaks olema mugav ja praktiline. Etikett ja formaalne kontorikeskkond dikteerib nii mõndagi, kirjutab osta.ee moeblogi. 

Mõned soovitused:

* Vaoshoitus. Dekoltee sügavus ei tohiks silma riivata ja peaks jääma sündsuse piiridesse. Soovituslikult ei tohiks see ulatuda rangluust sügavamale kui 10 cm. Saate nüüd kõik mõõtma hakata.

* Kontoririided ei tohiks kogu komplektis sisaldada rohkem kui 3 värvi. Liigne värvidemöll jätab mulje lohakusest ja läbimõtlematusest.

* Kortsus, mustad ja topilised riided ei ole teretulnud kusagil, ka kontoris.

* Kontoririietus ei tähenda tingimata tumedaid toone nagu must hall, sinine. Katseta julgelt beeže värvitoone.

* Seelikupikkus peaks olema põlvini või allapoole põlvi.

* Kangaste koha pealt ei ole  konkreetseid ettekirjutusi, kuid silmas võiks pidada, et riie läbi ei paistaks. Samuti peaks kangas olema võimalikult mugav ja mittekortsuv.

Mida siis kontorisse selga panna?

* Osta kostüüm, mis koosneb neljast osast: jakk, seelik, vest ja püksid. See annab palju erinevaid võimalusi komplekteerida vastavalt tujule igaks päevaks uue outfit’i.

* Pluusid. Neid võiks olla mitu ja lisaks valgele võiks olla ka mõni värviline.

* Kõrge kaelusega pullover on sügise saabudes asendamatu! Lisaks selle on väga mugav ja lahe.

* Kardigan, sobib nii pükste kui seelikutega.

* Loomulikult kuulub siia loetellu pliiatsseelik, mis on kontoririietuse sünonüüm. Ühteaegu nii range kui ka naiselik.

* Püksid. Vali lihtsa ja sirge lõikega klassikalised püksid.

* Kingad olgu pigem musta värvi.

* Ehete või salliga saad anda oma välimusele särtsu juurde! Kontoririietus ei tähenda automaatselt, et see peab olema igav.

* Kanna vööd, mis rõhutab pihta ja sinu naiselikkust!

Paljudes asutustes on kontoririietus vabam ja igaüks paneb endale selga, milles ennast hästi tunneb, ei mingeid kohustuslikke viigipükse ja valget särki.

Hiljuti potsatas mu hea sõbra postkasti e-kiri, kus ülemus juhtis tähelepanu, et tema riietus olla kontorisse ebasobilik ja sõber solvavat kolleege oma riietumisega. Küsisin, mis tal seljas siis oli, et kõik nii suure hingetrauma said? Vaimusilmas kujutasin ette, et sõber pidi küll vähemalt püksata mööda kontorit ringi lippama, et sellise kirja osaliseks saada… Selgus, et ta oli julgenud panna varrukateta särgi päeval kui väljas oli 27 kraadi ja päikese köetud kontoris näitas kraadiklaas koguni 30,5 soojapügalat. Tõeline kuritegu küll.

Kui just ei tööta asutuses, kus on vaja kohtuda äriklientidega ning juhinduda etiketist, siis võiks riietusse olla suhtumine veidi vabam. Meil kontoris käib igaüks täpselt nii nagu ise tahab – keegi ei tee ettekirjutusi. Kes napis rõivas, kes kurguni kinninööbituna või hoopis paljajalu, kes viigipükste, kes kleidiga. Kedagi teiste riietus ei solva, peamine, et kandja ennast oma rõivais hästi tunneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles