Kümme harjumust, mis võivad hea suhte halvaks muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Romantika ei tähenda ainult seda, et mees toob naisele valentinipäevaks kommikarbi. Terve ja rahuldust pakkuv suhe peaks partnereid iga päev muutma õnnelikuks. Ent pea meeles, et edukas suhe pole selline, kus on ainult vikerkaared ja liblikad – hea suhe eeldab suhtlemist, austust ja häid harjumusi mõlema partneri poolt.

Kui oled suhtes, ära vaata sotsiaalmeedia vahendusel oma kallima ekse, ära hoia tundeid enda sees lõksus ja ära võta kallima halbu harjumusi üle. Mõned halvad harjumused võivad olla nii mürgised, et hävitavad ka kõige parema suhte, kirjutab Elite Daily.

Selleks, et kireleeki põlemas hoida, ürita vältida järgmisi halbu harjumusi.

  • Ära proovi kallimat muuta/parandada

Täiuslikku inimest pole olemas, seega ära oota ebarealistlikke muutusi. Üks asi on see, kui tuletad kallimale aeg-ajalt meelde, et ta voodi ära teeks, aga kui ta kipub olema väga häbelik või närviline, siis seda pole kuigi kerge muuta. Ilmselt on ta selline mingil põhjusel ja kui ta pole valmis sellest sulle rääkima, siis ära hakka teda kritiseerima.

  • Ära otsi tema pere juures vigu

Võib-olla sa ei saa kallima perega kuigi hästi läbi, kuid hoidu siiski virisemisest. Pereliikmete kritiseerimine võib tekitada vastakaid tundeid ja lausa depressiooni, mis tähendab seda, et teie tulevased kohtumised tema perega saavad olema väga ebamugavad.

  • Ära ürita avalikus kohas pidevalt oma tundeid väljendada

Avalikus kohas amelemine või ka kallistamine võib pealtnägijates ebamugavust tekitada. Lisaks sellele võib avalikus kohas õrnutsemine olla suureks probleemiks, kui see hakkab teie suhtes tõelist suhtlust asendama. Hoidke tänaval käies käest, aga jätke suudlused ja pikad kallistused magamistuppa.

  • Ära nori avalikus kohas tüli

Üks asi on õrnutsemine, aga avalikus kohas tülitsemine on hoopis teine teema ja võib tekitada kallimas suurt piinlikkust. Kui teil on probleeme, rääkige neist privaatses kohas.

  • Ärge vältige tülitsemist

Armastus ei ole alati hea. Vahel tuleb ette vaidlusi ja tülitsemist, aga see kuulub iga terve suhte juurde. Palju ohtlikum on see, kui te mitte kunagi ei tülitse. Kui miski sind vaevab, ütle see välja, ent vali selleks sobiv aeg ja koht.

  • Ärge vältige suhtlemist

Ära eelda, et kallim on võimeline su mõtteid lugema. Probleemidest tuleb rääkida, mitte loota, et kallim saab ise aru, milles on asi. Uuringud on tõestanud, et noored paarisuhtes olevad inimesed on tunduvalt vähem stressis, kui nad saavad oma muredest avameelselt rääkida. Aeg-ajalt tuleks ka armastust avaldada, sest iga inimene tahab tunda ja ka kuulda, et teda armastatakse.

  • Ära unusta andestada

Inimesed teevad ikka vigu ja viha pidamine võib teie suhtele palju kahju teha, samuti tekitab see ebavajalikku stressi ning ärevust. Lihtsam on olla kaastundlik, kui me anname endale aru, et see on meile kasulik.

  • Ära ajasta vestlusi valesti

Olulised jututeemad – ootused suhtele, majanduslikud probleemid, laste saamine – tuleks ajastada õigesti. Ära võta olulisi teemasid jutuks siis, kui kallim on stressis, näiteks pärast pikka ja rasket tööpäeva. Leidke vestlemiseks aeg, mil te mõlemad olete piisavalt lõõgastunud.

  • Ära pea punktiarvestust

Suhtes tuleb anda ja võtta, aga ära pea arvestust, kumb teist on rohkem andnud ja kumb rohkem võtnud. Sellised asjad tekitavad suhetes pinget.

  • Ära ole dramaatiline

Ükski suhe pole ideaalne. Ära ürita igat stsenaariumit dramaatiliseks muuta. Kui kallim unustab prügi välja viia, pole vaja tema peale karjuma hakata ega ähvardada, et jätad ta maha. Hinga paar korda sügavalt sisse ja lähene probleemile rahulikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles