Kaksikud pöörasid Kaie Kõrbi elu pea peale

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaie Kõrb «Vestluses luigega».
Kaie Kõrb «Vestluses luigega». Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Priimabaleriin Kaie Kõrbi mõttemaailm muutus pärast emaks saamist täiesti. See on tema sõnul omamoodi elu, hoopis midagi muud, rääkis ta ajakirja Tervis Pluss oktoobrinumbri kaaneloos.

«Kui algul mõtled vaid endale, pühendad end sada protsenti tööle, siis nüüd ei saa seda lubada,» tõi ta näiteks. Tegemisi naisel aga jagub. Sel hooajal tahab Kaie Kõrb peagi kolmeaastaseks saavate kaksikute kõrvalt mitmeid kordi esineda. Lisaks lasteaiale on seejuures hindamatuks toeks tema ligi 80-aastane ema.

Ta tunnistas, et ei kujutanud ette, et lapsed nii palju jonnida võivad. «Just minuga hakkavad nad nõudma, näitama, kaklema. Kui on suurem jonnituur peal, ei aita mitte midagi. Tuleb lihtsalt oodata.»

Kaksikute kasvatamise juurde käib tema sõnul meeletu võimuvõitlus, kõige raskem olevat poiste õhtune kriipsupealt ühesugune tähelepanuvajadus. «Nad tahavad kõike korraga, aga ma ei saa ju kaht 17kilost poissi korraga sülle võtta! Võtan ühe sülle, teine on absoluutselt solvunud, pisarates,» jutustas Kaie Kõrb elust emana.

Väsimuse üle ta siiski ei kurda, kuna kõike, mida teeb, teeb ta hea meelega. Pealegi ei ole kuigi mõeldav ära väsimine, kui kaks põnni vajavad tähelepanu. Naerata rohkem, jõuad rohkem, on Kaie Kõrbile jõudu andev moto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles