Jäneda lõõgastuskeskus sobib paaridele ja seltskondadele

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmist protseduuri oodates saab närve rahustada ka üsna suuri kalu jälgides.
Järgmist protseduuri oodates saab närve rahustada ka üsna suuri kalu jälgides. Foto: Marina Lohk

Postimees külastas kaheksat veekeskust ja spaad üle Eesti. Siinkohal avaldame Lääne-Virumaal asuva Jäneda lõõgastuskeskuse ülevaate.

JÄNEDA LÕÕGASTUSKESKUS-SPA
Jäneda, Lääne-Virumaa

Jäneda lõõgastuskeskusest ei tasu otsida luksust, kuid ilusa looduse, rahu ja vaikuse ihalejatele on see väikese väljasõidu vääriline küll.

Punastest tellistest mõisast veidi paremale jääv lihtne nõukogudeaegne hoone – kunagise põllumajandustehnikumi tütarlaste ühiselamu – võib esialgu mõjuda ehmatavalt, kuid seda positiivsemalt üllatab tagasihoidliku spaa meeldiv õhkkond.

Lõõgastuskeskuses on kokku kaheksa sauna (nende seas leili-, auru, infrapuna- ja soolasaun) ning pakutakse enamikku levinud spaaprotseduure: pärli-, ürdi-, soola- ja mudavanne, soolakambrit, erinevaid massaaže, toitvat ja pehmendavat iluparafiini kätele ja jalgadele ning ka omapärast Fango kehahooldust.

Viimane pakub unustamatut kogemust – keha koorimisele järgneb ravimudaga katmine ning seejärel saab veekindlalt kile sisse mähituna kuuma vee sees hõljuda. Emaüsas olekut meenutades mõjub hooldus eriti lõõgastavalt – nii võinuks mähises püsida märksa kauem kui ettenähtud pool tundi.

Jäneda spaas pole suurt ujulat, küll on aga saunamaailmaks nimetatav väike privaatne bassein koos leili- ja aurusaunaga.

Saunamaailm on täitsa paras ka kahekesi külastades, võimaldades nii ujuda ja saunas käia kui ka samas basseinis veemassaaži võlusid nautida; kuid on kahtlemata eriti mõnus ajaveetmisvõimalus sõprade või kolleegide seltskonnale.

Kuna samas majas on olemas ka eri suurusega seminariruumid, võimaldab lõõgastuskeskus ühendada tööd ja puhkust. Majast vaid mõne sammu kaugusel algavad matka- ja suusarajad, veerandtunnise jalutuskäigu kaugusel asuv imeilus Kalijärv ning korralikku kõhukinnitust andev Musta Täku Tall pakuvad aga toredaid ajaveetmisvõimalusi nii soojal suvel kui ka lumistel talvekuudel.

(Marina Lohk, Postimees)

LÜHIDALT

Mis teeb keskuse eriliseks? Ilus ümbrus, keskuse väiksus

Atraktsioonid? Puuduvad

Pikim ujumisrada? 6 meetrit

1 bassein: pikkus 6 m, laius 3 m

Pakutavad lisateenused? Hooldused, toitlustus, ratsutamine, ATV-matkad, seiklusmängud.

Välibassein? Puudub

Saunad? Infrapunasaun, soolasaun, privaatsaun mullivanniga, leilisaun, aurusaun saunamaailmas, tünnisaun.

Teeninduse üldhinnang: tubli viis, kuid kahjuks ei õnnestunud testida rahvarohkel külastusajal - pühapäeval oli keskus üsna tühi.

Kellele sobib? Paarile romantiliseks puhkuseks, väikesele sõprade seltskonnale lõõgastumiseks, firmaüritusteks.

Vaata lisaks: www.janedaturism.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles