Kolm head nippi, kuidas jätta endast kustumatut esmamuljet

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiresti ja aeglasti rääkivad inimesed annavad lõpuks ikkagi sama palju infot, näitab värske uuring.
Kiiresti ja aeglasti rääkivad inimesed annavad lõpuks ikkagi sama palju infot, näitab värske uuring. Foto: SCANPIX

Esmamulje võib olla väga võimas ja pikaajaline, seega võiks ju arvata, et see tekib läbimõeldult ja pikema aja vältel. Kahjuks pole see sugugi nii.

Esmamulje tekib kõigest seitsme sekundi jooksul – seitse lühikest sekundit võivad määrata, kas sind saadab tööalaselt edu või milline partner tulevikus su kõrval seisab. Iga inimene saab aga omalt poolt nii mõndagi teha, et esmamulje oleks võimalikult positiivne, kirjutab YourTango.

Järgnevalt on välja toodud kolm asja, mis aitavad endast jätta tugevat esmamuljet. Mõtle ise, kui sul on niivõrd vähe aega, et uuele tuttavale muljet avaldada, siis sa tahad ju olla selleks valmis. 

1. Ole avatud. Inimesed, kes on avatud ja suhtlevad rohkem žestikuleerides ning kel on ka väga ekspressiivsed näoilmed jätavad endast parema mulje kui inimesed, keda on keerulisem mõista.

2. Tee taustauuringut. Meile avaldavad rohkem muljet inimesed, kellega meil on palju ühiseid jooni või huvialasid. Kui võimalik, tee taustauuringut ja selgita välja, mis võib sinu uuele ülemusele või kohtingukaaslasele meeldida.

3. Ole hea kuulaja. See võib kõlada liiga lihtsalt, aga näita oma vestluskaaslasele, et sind huvitab see, mida ta sulle räägib. Kuulamisoskus võib sinust teistele väga hea mulje jätta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles