Iiris Vesik otsib kõikjalt maagiat

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljatar Iiris Vesik.
Lauljatar Iiris Vesik. Foto: Erakogu

Juba maast ja madalast laulmisega tegelenud nooruke lauljatar Iiris Vesik usub, et kõik inimesed on maagilised ja müstilised. Kõik on mõtlemises kinni, jutustas ta TV3 saates Õnneleidja.

Iiris näeb ja otsib maagiat kõikjalt, ükskõik kas lavalt, lihtsalt ilusal sügispäeval värviliste lehtede vahel sahistades või suudios uusi lugusid komponeerides.

«Ma usun, et kõik on maagilised ja müstilised. Meis kõik on ju see olemas, lihtsalt väga palju oleme me oma intellektis kinni ja mõtlemegi selle peale, kes me oleme ja kuidas oleme, selle asemel et lihtsalt olla ja tunda rõõmu kõigest sellest,» arutles ta saates.

Iiris Vesiku arvates on inimestes kõik olemas, näiteks kõik iseloomuomadused kõigi äärmustega, lihtsalt erinevad situatsioonid toovad neid välja. «Me saame olla ükskõik, kes me ainult olla tahame,» on üks tema põhimõtetest.

Õnne leidmist võrdles Vesik mäetippude vallutamisega, küsides samas, et aga mis järgmiseks. «Kui sa kogu aeg jahid midagi ja ei ole tegelikult hetkes, siis kas see ongi õnn?» küsis ta ja vastas ise: «Ma arvan, et olemises ongi õnn. Olla hetkes.»

«Kui oled selles olemises, selles hetkes, siis sa tunnetad seda liikumist, tunnetad tulevikku ja minevikku – see kõik on üks suur ring, mis on selline igikestev,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles