Video: naine võttis südamlikul põhjusel kõikide ees riided seljast

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis / Facebook.com

Noor naine võttis ennast Londoni kesklinnas pesuväele, et avaldada toetust kõikidele, kes ei ole oma kehaga rahul ja kellel on madal enesehinnang.

Jae West on noor aktivist Austraaliast, kes kannatas teismelisena söömishäirete all. Ta tahtis tõstatada inimeste teadlikkust nendest probleemidest, mida põhjustab oma kehaga rahulolematus, vahendab Huff Post. Madala enesehinnangu all kannatavatele inimestele toetuse avaldamiseks otsustas naine läbi viia sotsiaalse eksperimendi.

Naine läks Londoni kesklinna, võttis oma kleidi seljast ja sidus rätikuga silmad kinni. Seejärel võttis ta kätte markerid ja pani enda ette tahvli, kus oli kirjas: «Ma seisan siin kõikide nende inimeste eest, kes on kannatanud söömishäirete all või ei ole oma kehaga rahul olnud, nagu mina. Selleks, et toetada endaga rahulolemist, joonistage minu kehale süda.»

Jae tunnistas oma blogis, et kartis kõige rohkem seda, et mitte keegi ei võta tema käest markerit ega joonista tema kehale südant. Ta süda lõi väga kiiresti ja tal oli hirm, et naeruvääristab ennast kõikide ees. Kuid eksperiment läks väga edukalt – üsna ruttu läks esimene pealtnägija tema juurde ja võttis markeri kätte. «Järsku tundsin, et keegi võttis ühe markeri minu vasakust käest. Markeri tundmine oma kehal vallandas minus palju tänulikkust ja südamlikke tundeid. Ma lihtsalt hakkasin nutma. Ma ei tea, kes see esimene inimene oli, kuid olen väga tänulik tema panuse üle,» kirjutas naine.

Sotsiaalse eksperimendi lõpuks oli naise keha tervenisti südametega kaetud. «Üheks kõige südamlikumaks hetkeks oli see, kui kuulsin, kuidas üks isa oma lastele seletas, mida ma teen. Ta ütles oma lastele, et kõik inimesed peaksid iseennast armastama sellisena, nagu nad on, ja hindama keha, milles on sündinud. Arvan, et kui kõik inimesed juba lapsena oskaksid oma keha armastada ja enda ilu hinnata, siis oleks maailm palju parem koht,» kirjutas naine oma blogis.

Vaata eksperimendi videojäädvustust!

Girl Undresses in Public for Courageous Cause

This public act of self-acceptance aims to get people to question the true relationship that they have to themselves and body-image. To address this global issue, Jae West, co-pilot of The Liberators International undresses down to her underwear, blindfolded in central London with a sign to bring this issue to light. Read Jae's Full Story here: http://bit.ly/1EtSWhgJoin the movement here: http://bit.ly/1Gjm9emDiscover the statistics here: http://bit.ly/1h9huan

Posted by The Liberators International on 14. august 2015. a.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles