Viis küsimust aluspükste kohta, mida paljud ei julge küsida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas eilset aluspesu tohib ka täna kanda? Kas ilma püksikuteta tohib trenni teha? Need ja mõned teised küsimused saavad kohe vastatud.

Aluspüksid on oluline osa kõikide inimeste garderoobist. Geniusbeauty aitab vastata nendega seotud levinud küsimustele, mida paljud ei julge küsida.

1) Kas samu aluspükse tohib kanda mitu päeva järjest?

Dermatoloog J. Scott Kasteler räägib, et kaks päeva järjest samade aluspükste kandmine ei mõju tervisele kuidagi halvasti. Aluspükse võib teoreetiliselt kanda seni kaua, kuni need näevad puhtad välja ja pole silmanähtavalt määrdunud. Kuid sellel reeglil on kaks erandit. Aluspükse tuleb vahetada tihedamini, kui intiimpiirkonnas on haavandid, kriimustused või lööve. Samuti on seennakkuste vältimiseks oluline pärast suurt higistamist aluspükse vahetada.

2) Kas aluspükste materjal on oluline?

Aluspükste materjal on tervise seisukohast väga oluline. Haiguste ja sügeluse ennetamiseks on soovitatav suurema füüsilise aktiivsuse ajal kanda puhast puuvillast aluspesu, mis ei ole liiga kitsas. Nii saab nahk piisavalt hingata. Kuid viimastel aastatel on muutunud populaarseks sünteetilisest materjalist aluspüksid; olemas on ka spetsiaalsed treeninguks mõeldud aluspüksid, mis imavad niiskust. Need võivad olla veelgi paremad kui tavaline puuvillane aluspesu.

3) Kas stringides tohib trenni teha?

Selle kohta ei ole tehtud eraldi uuringut, kuid pigem ei ole see väga hea mõte. Stringid ei kata intiimpiirkonda täielikult ära ja selle pärast on kokkupuude tavaliste riietega suurem. Nii võib hõõrdumine tavaliste riietega tekitada intiimpiirkonnas ärritust ja sinna võib sattuda baktereid. Stringid võivad suurema füüsilise aktiivsuse ajal kergelt paigast liikuda ja selle pärast on siiski soovitatav neid trenni tegemisel vältida.

4) Kas bokserid on paremad kui tavalised aluspüksid?

Paljud on huvitatud sellest, kuidas meeste aluspüksid mõjutavad nende viljakust. Teaduslikud uuringud on näidanud, et kuumus mõjutab sperma tootmist. Kõrge temperatuur kubemes muudab sperma tootmise raskendatuks. Sealjuures mõjutavad aluspüksid suurel määral munandite temperatuuri. Kui mees tahab naist viljastada, siis ei ole soovitatav kanda liiga kitsaid aluspükse; vahet ei ole, kas need on bokserid või tavalised aluspüksid, lihtsalt need ei tohi olla liiga kitsad.

5) Kas võib treenida ka ilma aluspüksteta?

Jah, absoluutselt! Liiga lõdvalt hoidvatel aluspükstel on siiski üks miinus: see võib nahka hõõruda ning põhjustada sügelust ja ärritust intiimpiirkonnas. Seega võib suurema füüsilise aktiivsuse korral aluspükstest loobuda, kui sul ei ole muid probleeme intiimpiirkonnas ja sinu treeningpüksid hoiavad ilusti ümber ja imavad niiskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles