Soovitusi, kuidas vabaneda staatilisest elektrist juustes

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Staatiline elekter juustes on väga ebameeldiv probleem, millega on kõik naised kokku puutunud. See on väga tüütu ja mõistlik on õppida seda vältima.

Staatiline elekter tekib juustesse enamasti siis, kui seda liiga palju töödeldakse, kirjutab Allwomenstalk. Elutud ja kuivad juuksed kannatavad tihti selle tülika probleemi all. Siin on mõned soovitused, kuidas vältida staatilist elektrit juustes:

1. Kammi märgasid juukseid

Staatilise elektriga võitlemiseks kammi oma juukseid siis, kui need on märjad. Siiski tuleb olla ettevaatlik ja teha seda õrnalt, sest märjad juuksed on nõrgemad.

2. Niisuta juukseid

Kasuta juuste pesemisel alati palsamit ning pärast juuste kuivatamist pane nendele seerumit, mis neid veelgi niisutab ja väldib kuivamist.

3. Kasuta spetsiaalset staatilise elektri vastu mõeldud vahendit

Saadaval on mitmeid kreeme ja spreisid, mis aitavad vältida staatilist elektrit juustes. Kuid siiski ei tohi neid liiga palju korraga panna, sest siis võivad  juuksed elutud välja näha.

4. Ära kasuta plastikust kammi

Kasuta metallist tehtud kammi, sest see ei muuda juukseid nii kiiresti elektriliseks.

5. Kasuta fööni mõistlikult

Kuumus kahjustab juukseid ja selle pärast on soovitatav võimalikult vähe fööni kasutada. Kõige parem on lasta juustel osaliselt loomulikuna kuivada.

6. Pritsi juustele veidi vett

Kui tahad kiiresti vabaneda ebameeldivast staatilisest elektrist, siis proovi juustele veidi vett pritsida. See efekt on küll ajutine, aga võib hädaolukorras abiks olla.

7. Kasuta juukseõli

Kui su juuksed tunduvad kuivad, siis hellita neid juukseõliga. Võta seda paar tilka ja pane juustesse – väldi juureosa, sest muidu võivad juuksed jätta rasuse mulje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles