Aigi Vahing: kõige tähtsam on olla sina ise

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigi Vahing on avalikkuse ees mitmel korral rääkinud enda võitlusest buliimiaga.
Aigi Vahing on avalikkuse ees mitmel korral rääkinud enda võitlusest buliimiaga. Foto: Hele-Mai Alamaa (ajakiri Anne & Stiil)

Ajakirja Anne & Stiil oktoobrinumbris avaldatud intervjuus ütles Aigi Vahing, et inimesed võiksid temalt õppida nemad ise olemist, sest see on kõige tähtsam - «midagi ei juhtu, taevas ei kuku kokku, inimesed ei tapa ära».

Samuti peaks tema sõnul laskma ka teistel olla nemad ise.

Kommenteerides seda, et tema vast ilmunud raamat «Valik» räägib tema enda elust, märkis Vahing, et teisi inimesi peale enda ta ei tea, ei saa kahjuks nende sisse ega huvitu ka sellest, et ette kujutada, kuidas nemad võiksid elada.

«Inimene peab esmalt õppima iseennast tundma, et siis üldse suuta midagi teiste kohta öelda või mõelda,» ütles ta.

Buliimiast ehk sisuliselt söömissõltuvusest ja ka muudest sõltuvustest paranemisest rääkides märkis Vahing, et igal inimesel on «tema väike, alatu ja ahne mina, kes toitub ainult glitzist ja glamuurist, vahet pole, on need teadmised, autod, ehted või armastus, mida ta ihaldab».

Ja lisaks teine, kõrgem mina, mis saab toidet otse allikast - nimelt on Vahing hakanud uskuma, et «iseenda kõrgusele tõustes on inimene võimeline ületama oma väikese mina kitsendused ja piirangud ning tõusma Olümpose mäele, kus armukadedus, vihkamine jms tunded pole enam mürk, vaid elavhõbe - jumal Merkuuri aine, millest villitakse seda, mida hetkel vaja».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles