Kuidas olla töö juures veidi õnnelikum?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tööl käimine on suur osa inimese igapäevaelust, mis ei ole tihti kõige meeldivam. Isegi kui arvad, et sul on kohutav töö, siis on võimalik ikka veidi oma heaolu parandada.

Kas sa pole oma tööga rahul ja tööl käimine on suur katsumus, mis muudab sind õnnetuks? Huff Post annab nõu, kuidas olla töö juures veidi õnnelikum:

1. Säilita rahu

Su töökaaslased võivad sind küll närvi ajada, kuid ürita ennast teiste käitumisest mitte häirida lasta ja hoia end konfliktidest eemal. Öeldakse, et töökaaslastega suhete rikkumine on kõige suurem viga, mida karjääris teha saab − see on isegi hullem, kui oma töö halvasti tegemine. Tutvused loevad ja kunagi võivad tühised konfliktid sulle kätte maksta. Lisaks ei ole mõistlik vihahoos lahkumisavaldust esitada, kui sul pole uut tööd kohe varuks. Võid seda hiljem palju kahetseda.

2. Keskendu oma elule väljaspool tööd

Kui sa mõtled ainult tööle ja sulle sisimas ei meeldi see, siis ei saagi sa igapäevaelus õnnelik olla. Küsi endalt, kas sul on väljaspool tööd isiklik elu, mille üle oled õnnelik? Kui jah, siis pühenda oma vaba aeg sellele; kui mitte, siis ürita omale see luua. Õhtusöök lähedaste inimestega võib muuta kogu päeva heaks. Kui sul on midagi, mida oodata, siis läheb aeg palju kiiremini ja kõik ei tundu nii lootusetu.

3. Paranda suhteid töökaaslastega

Psühhiaater David Reiss on täheldanud, et inimesi muudavad töö juures õnnetuks eelkõige töökaaslased, mitte töö ise. Selle pärast soovitatakse üritada oma suhteid kolleegidega parandada, isegi kui see mõte tundub esialgu vastumeelne. Ole teistega sõbralik ja toetav ning siis suhtuvad ka teised sinusse paremini. Kui sind ootavad ees meeldivad töökaaslased, siis ei ole ka töö niivõrd vastumeelne.

4. Kehtesta piirid

Suhted kolleegidega peaksid olema professionaalsed − ole nendega küll sõbralik, aga siiski ära pea neid oma pereliikmeteks või sõpradeks. Siis on töökaaslastega seotud vähem emotsioone ja sa ei võta hinge, kui keegi halvasti käitub.

5. Eemaldu emotsionaalselt

Kui asi läheb väga hulluks ja mõtled juba lahkumisavalduse esitamise peale, siis ürita emotsionaalselt töö juurest eemalduda. Ära keskendu oma negatiivsetele tunnetele ning ära lihtsalt lase oma tuju rikkuda. Võimaluse korral hakka otsima uut töökohta ja seni ürita lihtsalt vastu pidada.

6. Muuda oma perspektiivi

Ole teadlik, et ükski töö ei ole ideaalne ning kõikidel ametitel on oma plussid ja miinused. Ürita näha oma töö positiivseid külgi ja ole oma ootustega realistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles