Viis põhjust, miks selfide tegemine muudab sind õnnelikumaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole vahet, kas oled noor või vana − endast piltide tegemine on muutunud kõigi seas populaarseks. See on väga hea, sest selfide tegemine muudab inimesi mitmel põhjusel õnnelikumaks.

New Yorgi ülikoolis läbiviidud uuringust selgus, et endast piltide tegemine on kõige populaarsem alla 40-aastaste naiste ja üle 40-aastaste meeste seas, vahendab Yourtango. Neli naist ja üks mees räägivad, miks neile meeldib selfisid teha ja kuidas see neid õnnelikumaks muudab:

1) Sa saad kontrollida kaamerat

«Ma vihkan teistelt inimestelt palumist, et nad minust pilte teeksid. Selfiga saan ma endast teha pilti igal ajal ja igal hetkel. Lisaks saan kontrollida kaamerat ja teha täpselt sellise pildi, nagu tahan,» räägib 28-aastane Mitchell Sanders.

2) Sa hakkad oma vigu armastama

«Kui keegi peaks minu telefoni varastama, siis leiaksid nad sealt ligi 1000 pilti, millest 40 protsenti on selfid. Keegi ei tee korraga ainult ühe selfi! Olen teinud endast erinevate nurkade alt pilte ja õppinud ennast tänu sellele rohkem armastama. Nüüd näen ma oma keha ja nägu hoopis teistmoodi ning hindan ka oma väikeseid vigu,» räägib 24-aastane Jane M.

3) Sa saad näidata ennast inimestele, kes viibivad eemal

«Olen kaugsuhtes ja selle asemel, et saata hommikuti tavalisi sõnumeid, saadan oma kallimale hoopis endast tehtud pildi. Tema saadab mulle pildi vastu ja tunneme ennast kohe pärast seda palju lähedasemalt. Muidugi on suhtlemiseks olemas ka Skype, kuid selfi on see, mis jääb alles ja mida saab hiljem oma telefonist vaadata,» räägib 34-aastane Sarah Sidhara.

4) Sa hakkad ennast aktsepteerima sellisena, nagu sa oled

«Paljud inimesed teevad selfisid ja see näitab, et sisimas nad armastavad iseennast. Kui sa ei armasta iseennast, siis puudub sul enesekindlus, millega elus läbi lüüa. Selfide tegemine ja nende sõpradega jagamine õpetavad sind ennast aktsepteerima sellisena, nagu sa oled,» räägib 29-aastane Michael Monroe.

5) Sa võid olla iseenda üle uhke, isegi kui sa ei näe ideaalne välja

«Olen näinud inimesi tegemas selfisid väga veidrates kohtades, näiteks jõusaalis. See on koht, kuhu inimesed ei lähe meigiga ja nad näevad loomulikud välja. Kuid siiski on nad õppinud tänu selfide populaarsusele ennast piisavalt armastama, et endast pilti teha ja seda teistega jagada,» räägib 23-aastane Elyse Sansora.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles